Siemens België

Site Search

Menuclose
Related
Info
close
Persberichten

Persberichten

Zeer efficiënte Simotics-kraanmotoren voor zeehavens

Hannover Messe, Hal 9, Stand D35

  • IES1/IES2-systeemrendement dankzij doeltreffende harmonisering met de Sinamics S120-omvormerfamilie

  • Diverse autonome, geforceerde en niet-geventileerde koelmethoden

  • Robuust ontwerp, bestand tegen agressieve zeelucht in containerhavens

  • Verbeterd aansluitconcept met gebruiksvriendelijke aansluitdozen

De nieuwe Simotics DP-kraanmotoren van Siemens zijn gebaseerd op het Siemens 1LE1-platform en zijn nu nog compacter en energie-efficiënter. De robuuste motoren uit grijs gietijzer zijn specifiek ontworpen voor de zeer vochtige, zoutrijke lucht van containerhavens over de hele wereld. In combinatie met de Sinamics S120-omvormerfamilie kunnen ze in alle typische toepassingen worden gebruikt om zware lasten snel en betrouwbaar te verplaatsen en te hijsen. Dankzij de hoge vermogensdensiteit zijn compacte afmetingen mogelijk.

Kraanmotoren staan vaak bloot aan extreme weersomstandigheden en moeten bestand zijn tegen zeer vochtige, zoutrijke atmosferen en hoge windsnelheden. Betrouwbaarheid is dus de topprioriteit. Simotics-kraanmotoren van Siemens hebben zeer efficiënte componenten voor een kostenoptimale werking en samen met de omvormer halen zij de rendementsklasse IES1/IES2. De motoren voeren hun taken betrouwbaar uit in hijs-, loopkat-, draai-, loef- en dwarsloopsystemen. De productformaten gaan van ashoogte AH132 tot AH315L. Zowel niet-geventileerde als geventileerde ontwerpen zijn leverbaar voor de intermitterende taken die typisch zijn voor kranen.

De Simotics-kraanmotoren zijn gebaseerd op het beproefde 1LE1-platform voor standaardmotoren uit de Simotics-familie. Een aantal gemeenschappelijke componenten, zoals stators, rotors en behuizingen zijn gestandaardiseerd. De motoren hebben dezelfde afmetingen, maar verschillende versies zijn mogelijk met bijvoorbeeld verschillende wikkelvarianten en mechanische toevoegonderdelen. Dit verzekert korte herstellingstijden, een hoge leverbaarheid en reserve-onderdelen die over de hele wereld beschikbaar zijn. Het gebruik van actieve onderdelen voor hoge rendementen helpt om energie te sparen in de omvormerwerking.

Dankzij de hoge vermogensdensiteit zijn vermogensbereiken mogelijk van 1,1 kW tot 481 kW met alle gangbare spanningen en koppelwaarden van 10 tot 4.600 Nm. De motoren hebben een hoge overbelastingscapaciteit en een ruime snelheidsregeling van 730 tot 1.730 rpm. Een hoge overbelastingscapaciteit, in sommige gevallen tot 450 procent, staat garant voor grote koppelreserves om sterk doorschietende lasten te kunnen behandelen. Om trillingen te dempen, maakt Siemens uitsluitend gebruik van kwaliteitsvolle materialen in grijs gietijzer voor behuizingen, schilden en aansluitdozen. Diverse optionele toevoegingen, specifiek ontwikkeld voor kranen, zijn leverbaar, zoals speciale remmen om veilig tegen te houden en incrementele snelheidsdetectie-encoders voor de aansturing van de omvormer. De elektrische aansluitingen bevinden zich in een ruim bemeten aansluitdoos.

Speciale beschermingen tegen vochtigheid, zoals kwaliteitsvolle laksystemen en corrosiewering in het inwendige van de motor, waarborgen een lange levensduur in de typische lucht van zeehavens. Het gebruiksvriendelijke concept omvat permanente smeersystemen met lange intervallen tussen de lagersmering, waardoor de motor beschermd is tot 40 °C, en opties voor nog hogere omgevingstemperaturen, alsook bescherming tegen luchtvochtigheid tot 100 procent en zoutrijke lucht.


De nieuwe Simotics DP-kraanmotoren zijn nu nog compacter en energie-efficiënter. De robuuste motoren uit grijs gietijzer zijn specifiek ontwikkeld voor de vochtige, zoutrijke lucht van containerhavens over de hele wereld. In combinatie met de Sinamics-omvormerfamilie kunnen ze worden gebruikt in alle typische toepassingen en voldoen ze aan rendementsklasse IES1/IES2.

Dit persbericht en een persfoto is beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2016040194PDEN

Meer informatie over kraanmotoren vindt u op www.siemens.com/simotics-dp

Meer informatie over de Hannover Messe vindt u op www.siemens.com/press/hm2016

Volg ons op de sociale media:
Twitter: www.twitter.com/siemens_press en www.twitter.com/SiemensIndustry
Blog: blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 garant staat voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor stroomopwekking, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2015, afgesloten op 30 september 2015, noteerde Siemens een omzet van € 75,6 miljard en werd een nettowinst van € 7,4 miljard gerealiseerd. Eind september 2015 had het bedrijf wereldwijd zo’n 348.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.


9-5-2016

You are changing from the tablet to the classic version. Do you want to proceed?