Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Hoog veiligheidsniveau in extreme omstandigheden: Simotics XP Chemstar

  • Explosiebestendige laagspanningsmotoren voor de specifieke behoeften in de chemische industrie en de olie- en gasindustrie

  • Aangepast systeem voor vereenvoudigde processen, gestandaardiseerde componenten en lage levenscycluskosten

  • Uitstekende betrouwbaarheid, zelfs in extreme omstandigheden

Simotics XP Chemstar is een specifiek systeem van Siemens voor de chemische en petrochemische industrie en voor de olie- en gasindustrie. De nieuwe laagspanningsmotoren worden aangeboden met vooraf geconfigureerde, op de industrie afgestemde optiepakketten die toegespitst zijn op de specifieke behoeften van de procesindustrie. Voordelen voor de klant zijn onder meer snelle, eenvoudige processen, gestandaardiseerde componenten en lage levenscycluskosten. Deze motoren zijn bijzonder betrouwbaar, zelfs in extreme omstandigheden en in een potentieel explosieve omgeving, en zijn exact ontworpen om aan de specifieke behoeften van de industrie te voldoen. Bijkomende voordelen zijn onder meer een snelle uitvoering van projecten, eenvoudige plaatsing van orders, gestandaardiseerde documentatie, korte leveringstijden, vereenvoudigd beheer van inventaris en reserveonderdelen, en geoptimaliseerde serviceconcepten. Explosiebestendige laagspanningsmotoren van Simotics XP Chemstar worden gebruikt in machines en toepassingen zoals pompen, compressoren, ventilatoren en extrusie-, meng- en scheidingsmachines.

Voortbouwend op vele tientallen jaren ervaring en expertise in explosiebeveiliging heeft Siemens zijn klassieke Chemstar-productenreeks voorzien van de eigenschappen van zijn beproefde Simotics XP-platform van laagspanningmotoren. De nieuwe generatie motoren is beschikbaar in een vermogensspectrum van 0,25 tot 500 kilowatt (kW) en een ontstekingsbeveiliging voor de zones 1, 2, 21 en 22 in Ex db, Ex eb, Ex ec, Ex tb en Ex tc. De motoren zijn bijzonder robuust ontworpen met een kast en lagerplaten in grijs gietijzer en een stalen ventilatordeksel. Het hoge rendement (klasse IE3) en het gebruiksvriendelijke ontwerp beperken de bedrijfskosten voor de gebruiker. Een aantal vooraf bepaalde, op de industrie afgestemde opties zijn beschikbaar, zoals speciale coatings met een hoge corrosiebescherming van categorie C4, roestvrijstalen schroeven en bouten en uitgebreide garantieperioden, zodat deze motoren in de chemische sector of olie- en gassector kunnen worden gebruikt. De mogelijkheid bestaat ook om vrij te kiezen voorzieningen toe te voegen, zoals een verminderde startstroom, motorbewaking, verstevigde lagers of uitvoeringen voor een tropisch klimaat met een lakafwerking tot categorie C5-M voor toepassingen op zee. De gestandaardiseerde documentatie is flexibel samengesteld voor aanpassing aan zowel eenvoudige als uiterst complexe projecten.

Met zijn geïntegreerd Simotics XP-platform voor explosiebestendige motoren biedt Siemens een betrouwbare, eenvoudige en snelle oplossing voor meer veiligheid. Met zijn technisch naadloze concept bestrijkt de motorenreeks potentieel explosieve zones van allerlei aard. Ze zijn beschikbaar voor zowel netvoeding als frequentieomvormer-voeding en in diverse rendementsklassen tot IE3 zonder hiaten in ashoogte. Bovendien hebben ze een kleine impact op het milieu en bieden een snel investeringsrendement.

Download in hoge resolutie
De Simotics XP Chemstar-reeks laagspanningmotoren is beschikbaar met een aantal vooraf geconfigureerde, op de industrie afgestemde optiepakketten, die elk specifiek zijn afgestemd op de behoeften van de chemische en petrochemische industrie en de olie- en gasindustrie.

Deze persfoto is beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2018060213PDEN

Meer informatie over Simotics XP vindt u op www.siemens.com/simotics-xp

 

Volg ons op Social Media:
Twitter: www.twitter.com/MediaServiceInd en www.twitter.com/siemens_press
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en
Magazine: https://magazine.siemens.be

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Met zijn beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2017, afgesloten op 30 september 2017, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,2 miljard. Eind september 2017 had het bedrijf wereldwijd zo’n 377.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

2-8-2018