Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Uitbreiding van de Sinamics-familie van Siemens met de nieuwe G120C-omvormer

For the business press
Brussel, 15.04.2011

Met de Sinamics G120C breidt de Siemens-divisie Drive Technologies haar productaanbod voor deze omvormerreeks verder uit. Het compacte toestel is speciaal ontworpen voor wereldwijde inzet in industriële omgevingen. Het kan worden gebruikt met pompen, compressoren, ventilatoren, meng- en extrusiemachines, maar evengoed voor transportbanden en eenvoudige behandelingsmachines. De doelgroepen bestaan niet alleen uit OEM-machinebouwers maar ook uit verdelers die liever afgewerkte producten aankopen dan de omvormers zelf modulair samen te stellen.

Met zijn vermogenbereik van 0,55 tot 18,5 kW verhoogt de G120C binnen zijn klasse de norm op het vlak van compacte bouw, snelle inbedrijfname, eenvoudige bediening, grote onderhoudsvriendelijkheid en naadloos geïntegreerde functionaliteit. De Sinamics G120C werd speciaal geoptimaliseerd voor gebruik in kleine schakelkasten, rechtstreeks op of in de buurt van productiemachines. Voor deze toepassingen zijn vaak eenvoudige snelheidsgeregelde aandrijvingen met grote vermogendichtheid vereist die niet veel plaats innemen.

De compacte omvormer biedt een van de hoogste vermogendichtheden van zijn klasse en kan zonder enig vermogenverlies direct als module worden gemonteerd. In vergelijking met conventionele systemen vereist deze omvormer tot 30 procent minder ruimte bij een 40 procent hogere vermogendichtheid. Insteekklemmen zorgen voor een snelle installatie.

En een slot voor de toevoeging van een geheugenkaart maakt een snelle inbedrijfname van series mogelijk. In plaats van een blinde afdekking kan er ook een bedieningspaneel worden gemonteerd voor de inbedrijfname. Met behulp van een PC kunnen de parameters eveneens via een USB-interface worden ingesteld. Een standaardcoating maakt het toestel bijzonder robuust. De omvormer is ontworpen voor omgevingstemperaturen tot 60 °C.

Elke G120C is standaard uitgerust met de geïntegreerde "Safety Integrated"-technologie van Siemens, die voor het veilig tot stilstand brengen van aandrijvingen zorgt. Bij levering is het toestel voorzien van een dubbele veiligheidsingang, waardoor de STO-functie (Safe Torque Off) zonder enig extern apparaat wordt verzekerd. De G120C werkt met de beproefde regelingsprocedures van het Sinamics-platform. De sensorloze vectorwerking maakt een nauwkeurige en voordelige regeling voor de energie-efficiënte werking van inductiemotoren mogelijk.

De nieuwe omvormer ondersteunt het Profibus-bussysteem van Siemens. Via het USS-veldbusprotocol, de RTU-modus en de CAN-bus kan hij ook rechtstreeks in andere courante communicatiestructuren worden geïntegreerd. De G120C wordt in de fabriek zo ingesteld dat hij meteen kan worden ingezet, dus zonder tijdrovende parameterinstelling op het veldbussysteem.

U kunt ook terecht op het internet op www.siemens.be/drives of neem contact op met de technische specialisten op 02 536 78 48, e-mail: drives.be@siemens.com.

Bij dit persbericht hoort een afbeelding. U kunt een lage en een hoge resolutie afbeelding downloaden op het Internet onder: www.siemens.com/dt-picture/3020.


Legende
Met de Sinamics G120C breidt de Siemens-divisie Drive Technologies haar productaanbod voor deze omvormerreeks verder uit. Het compacte toestel kan worden gebruikt met pompen, compressoren, ventilatoren, meng- en extrusiemachines, maar evengoed voor transportbanden en eenvoudige behandelingsmachines.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is wereldwijd de toonaangevende leverancier van milieuvriendelijke productie-, transport-, bouw- en verlichtingstechnologieën. Met geïntegreerde automatiseringstechnologieën en omvangrijke, op de industrie afgestemde oplossingen verhoogt Siemens de productiviteit, de efficiëntie en de flexibiliteit van zijn klanten in de industrie en de infrastructuur. Deze sector bestaat uit zes divisies: Building Technologies, Drive Technologies, Industry Automation, Industry Solutions, Mobility en OSRAM. Met ca. 204.000 werknemers over de hele wereld (30 september) haalde Siemens Industry in het boekjaar 2010 een totaal verkoopcijfer van ongeveer €34,9 miljard.

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nürnberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting met elektrische en mechanische componenten en motion-controlsystemen voor productie- en werktuigmachines. Drive Technologies bedient alle segmenten van de productienijverheid, de procesnijverheid en energie/infrastructuur. De divisie biedt een antwoord op de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. In het boekjaar 2010 haalde de divisie (30 september) met ongeveer 36.000 werknemers een totaal verkoopcijfer van 7,0 miljard euro. www.siemens.com/drivetechnologies.