Siemens België

Sinamics S120 Booksize Motor Modules:
nieuwe formaten (45A/60A) en nieuwe apparaten (24A) die minder ruimte innemen

SPS IPC Drives 2017, hal 11

  • Nieuwe Booksize Motor Modules voor Sinamics S120-reeks

  • Versie met dubbele (C-type) en driedubbele (D-type) overbelastingsfactor

  • 24A-apparaten vervolledigen portfolio

  • Nieuwe varianten met compact ontwerp en hogere maximumstroom

Het portfolio Booksize Motor Modules werd verder uitgebreid en omvat voortaan ook compatibele nieuwe C- en D-type Sinamics S120 Booksize Motor Modules. Siemens heeft een aantal nieuwe apparaten toegevoegd aan het bestaande 3A-30A assortiment. De 24A, 45A en 60A Motor Modules zijn nu leverbaar met dubbele overbelastingsfactor (Continu C-type); de 24A modules zijn bovendien leverbaar met drievoudige overbelastingsfactor (Discontinu D-type). De nieuwe 45A en 60A apparaten zijn 33 procent smaller dan de bestaande varianten en dus uiterst compact, wat een belangrijke plaatsbesparing toelaat in de schakelkast. De maximumstroom in de 45A apparaten werd ook verhoogd van 85A naar 90A, terwijl de 60A apparaten nu geschikt zijn voor 120A maximumstroom in plaats van 113A. Een nieuwkomer in de reeks zijn de 24A apparaten, die leverbaar zijn als C- of D-type. Hiermee wordt de leemte in het portfolio tussen 18A en 30A overbrugd.

Sinamics S120 is een modulair aandrijfsysteem voor hoogperformante motion control-toepassingen in machine- en systeemtechniek. De gebruiker kan kiezen uit een groot assortiment gecoördineerde componenten en functies en ze combineren volgens zijn eigen specifieke vereisten. De Motor Modules (voedingseenheden) vormen een onderdeel van het S120-aandrijfsysteem.

Het portfolio Booksize Motor Modules werd verder uitgebreid en omvat nu ook compatibele nieuwe C- en D-type Sinamics S120 Booksize Motor Modules. Siemens heeft een aantal nieuwe apparaten toegevoegd aan het bestaande 3A-30A assortiment.

 

Dit persbericht en een persfoto zijn beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2017110042DFEN

Voor meer informatie over Sinamics Booksize Motor Modules raadpleeg: www.siemens.com/sinamics-s120

Voor meer informatie over Siemens op SPS IPC Drives 2017 raadpleeg: www.siemens.com/sps-ipc-drives en www.siemens.com/press/sps2017

 

Volg ons op de sociale media
Twitter: www.twitter.com/MediaServiceInd en www.twitter.com/siemens_press
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2017, afgesloten op 30 september 2017, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,2 miljard. Eind september 2017 had het bedrijf wereldwijd zo’n 372.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

23-11-2017