Tools

Siemens BelgiëSiemens België

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Prestatieverhoging voor Sinamics S120, het Motion Control-aandrijfsysteem van Siemens

For the business press
Brussel, 15.04.2011

De hardware van de regel- en stuurmodule (Control Unit) van het Sinamics S120-aandrijfsysteem van de Siemens-divisie Drive Technologies werd geoptimaliseerd en met een krachtigere chipset uitgerust. Dankzij hogere prestaties in vergelijking met de vroegere CU320 kunnen met de nieuwe regel- en stuurmodule CU320-2 meer aandrijfassen worden gestuurd. Bovendien is er ook een CU320-2-uitvoering met onboard Profinet-interface verkrijgbaar. Behalve via Profibus kan de Sinamics S120 nu ook via een Ethernet-interface in gebruik worden genomen. De functionele capaciteit van beschikbare digitale ingangen werd eveneens uitgebreid. Tal van meerassige toepassingen worden een stuk eenvoudiger en efficiënter dankzij deze nieuwe Control Unit.

U kunt ook terecht op het internet op www.siemens.be/drives en www.siemens.com/sinamics-s120 of neem contact op met de technische specialisten op 02 536 78 48, e-mail: drives.be@siemens.com . Bij dit persbericht hoort een afbeelding. U kunt een lage en een hoge resolutie afbeelding downloaden op het Internet onder www.siemens.com/dt-picture/3022.


Legende
De hardware van de regel- en stuurmodule (Control Unit) van het Sinamics S120-aandrijfsysteem van de Siemens-divisie Drive Technologies werd geoptimaliseerd en met een krachtigere chipset uitgerust.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is wereldwijd de toonaangevende leverancier van milieuvriendelijke productie-, transport-, bouw- en verlichtingstechnologieën. Met geïntegreerde automatiseringstechnologieën en omvangrijke, op de industrie afgestemde oplossingen verhoogt Siemens de productiviteit, de efficiëntie en de flexibiliteit van zijn klanten in de industrie en de infrastructuur. Deze sector bestaat uit zes divisies: Building Technologies, Drive Technologies, Industry Automation, Industry Solutions, Mobility en OSRAM. Met ca. 204.000 werknemers over de hele wereld (30 september) haalde Siemens Industry in het boekjaar 2010 een totaal verkoopcijfer van ongeveer €34,9 miljard.

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nürnberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting met elektrische en mechanische componenten en motion-controlsystemen voor productie- en werktuigmachines. Drive Technologies bedient alle segmenten van de productienijverheid, de procesnijverheid en energie/infrastructuur. De divisie biedt een antwoord op de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. In het boekjaar 2010 haalde de divisie (30 september) met ongeveer 36.000 werknemers een totaal verkoopcijfer van 7,0 miljard euro. www.siemens.com/drivetechnologies