Sinumerik 840D sl van Siemens is geschikt voor multitasking, biedt meer performantie en een betere bedienbaarheid

For the business press
Brussel, 23.12.2011

Met nieuwe functies voor Sinumerik 840D sl van de Siemens-divisie Drive Technologies wordt de productiviteit van complexe machinetoepassingen verder verhoogd. Dankzij de geïntegreerde functionaliteit voor de volledige bewerking, wordt elke bewerking op multitasking-machines, zoals frees-draaimachines of draai-freesmachines, in één opspanning eenvoudiger en efficiënter. Met het moderne touchpanel OP 019 voor de operator kunnen functies zelfs met werkhandschoenen worden geactiveerd.

Het systeemplatform Sinumerik 840D sl biedt omvangrijke functies voor werktuigmachines. De sturing kan worden gebruikt voor diverse metaalbewerkingstechnieken, zoals draaien, boren, frezen, slijpen, laseren, nibbelen, stansen en in multitasking-machines, bijvoorbeeld voor frezen-draaien of draaien-frezen. Sinumerik waarborgt de hoogste productiviteit van kleine tot grote serieproductie, in combinatie met de beste oppervlaktekwaliteit in de werktuig- en matrijzenbouw.

De geïntegreerde functionaliteit voor de volledige bewerking is voor verschillende machine-kinematica's eenvoudig configureerbaar, en laat verschillende bewerkingen technologieën toe zonder het tijdrovend omspannen van werkstukken. De gebruikersinterface Sinumerik Operate beschikt daartoe over een geïntegreerde draaifunctie voor het frezen en een geïntegreerde freesfunctie voor het draaien, aangevuld met nieuwe meetcycli met geanimeerde elementen ("animated elements"). De uniforme "look&feel" laat een homogene bediening in alle technologieën en programmeermethoden toe, zoals DIN- en dialoogprogrammering bij ShopMill en ShopTurn of bij high-level programmering met "Program Guide". Het werktuigbeheer verzorgt het eenvoudig handlen van alle draai- en freeswerktuigen en zogenaamde multi-tools in een uniforme interface. De programmering werd uitgebreid met het oriënteren en selecteren van zowel draai- en freeswerktuigen als draai- en freescycli, inclusief contourprogrammering. Ook de simulatie van multitasking-programma's helpt de operator en biedt daardoor nog meer efficiëntie tijdens de bewerking.

Het nieuwe Sinumerik-operatorpanel OP 019, aangevuld met de nieuwe power control unit PCU 50.5, staat dankzij een moderne touchbediening garant voor een snelle toetsactivering op het grote 19" glazen front in beschermingsgraad IP66, zelfs bij bediening met handschoenen. Het design wordt aangevuld met brede LED-indicatoren, die elke toetsaanslag, ongeacht de kijkhoek, onmiddellijk tonen. Een geïntegreerde toetsblokkering beschermt tegen bedieningsfouten. Met de nieuwe OP 019 kan, op basis van de gebruikersinterface Sinumerik Operate, een machinebeeld met 3 of 4 kanalen en tot 13 assen worden gegenereerd.

Als bijkomende innovatie bestaat er een variant van de Sinumerik 840D sl met nog meer vermogen en performantie. De Sinumerik 840D sl ondersteunt de nieuwe functionaliteiten van het energie-efficiëntiepakket Sinumerik Ctrl-Energy en de IT-functies van de softwaresuite Sinumerik Integrate.

Meer informatie op het Internet onder : www.siemens.be/machinetools en www.siemens.com/sinumerik of neem contact op met de technische specialisten op 02/536 25 98, e-mail: cnc.be@siemens.com

U kunt een hoge of lage resolutie afbeelding downloaden op het Internet onder: www.siemens.com/dt-bild/3035

Sinumerik 840D sl

Legende
Met nieuwe functies voor Sinumerik 840D sl van de Siemens-divisie Drive Technologies wordt de productiviteit van complexe machinetoepassingen verder verhoogd. Dankzij de geïntegreerde functionaliteit voor de volledige bewerking wordt elke bewerking op multitasking-machines in één opspanning eenvoudiger en efficiënter. De afbeelding toont het nieuwe operatorpanel OP 019 met moderne touchbediening.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is wereldwijd de toonaangevende leverancier van milieuvriendelijke productie-, transport-, bouw- en verlichtingstechnologieën. Met geïntegreerde automatiseringstechnologieën en omvangrijke, op de industrie afgestemde oplossingen verhoogt Siemens de productiviteit, de efficiëntie en de flexibiliteit van zijn klanten in de industrie en de infrastructuur. Deze sector bestaat uit zes divisies: Building Technologies, Drive Technologies, Industry Automation, Industry Solutions, Mobility en Osram. Met ca. 204.000 werknemers over de hele wereld (30 september) haalde Siemens Industry in het boekjaar 2010 een totaal verkoopcijfer van ongeveer €34.9 miljard. www.siemens.com/industry

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nürnberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting met elektrische en mechanische componenten en motion-controlsystemen voor productie- en werktuigmachines. Drive Technologies bedient alle segmenten van de productienijverheid, de procesnijverheid en energie/infrastructuur. De divisie biedt een antwoord op de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. In het boekjaar 2010 haalde de divisie (30 september) met ongeveer 36.000 werknemers een totaal verkoopcijfer van 7,0 miljard euro. www.siemens.com/drivetechnologies