Siemens België

Site Search

Menuclose
Related
Info
close
Persberichten

Persberichten

Verhoogde productiviteit dankzij verder geoptimaliseerde bruikbaarheid – Siemens stelt de nieuwe functies van de gebruikersinterface Sinumerik Operate voor

For the business and trade press
Nürnberg, 26.07.2013

Hoe flexibeler en veiliger de programmering en bediening door de gebruiker, hoe productiever de CNC-bewerking. Daarom legt Siemens, bij de continue ontwikkeling van zijn Sinumerik-aanbod, ook de nadruk op het verder verbeteren van de de bruikbaarheid van Sinumerik Operate. Dit betreft de verbeterde simulatie van werkstukprogramma’s en een transparanter programmabeheer, maar ook de locatie-onafhankelijke monitoring van Sinumerik-controllers via mobiele apparaten.

Om het programmeren nog flexibeler en gebruiksvriendelijker te maken, is de simulatie van het definiëren van het ruwe ‘werkstuk’ aangevuld met een opspanning, zodat er onmiddellijk een draaitafel resp. zwenkende as voor het integreren van ruwe werkstukken op freesmachines voorzien is. Nieuwe functies zijn ook voorzien door de Quick Viewer voor matrijzenbouw. De individuele blokken G0/G1 en de stippellijnen kunnen dus niet alleen weergegeven maar ook verborgen worden, wat een beter overzicht garandeert.

Op gebied van programmabeheer door de operator maakt de gebruikersinterface Sinumerik Operate nu een geïntegreerde papierloze productie mogelijk. Tijdens hun verdere ontwikkeling kunnen htm-bestanden nu consequent worden weergegeven en opgeslagen op lokale USB- en netwerkapparatuur. De programmastructuur werd verder geoptimaliseerd. Zo kunnen subdirectories worden aangemaakt en kunnen bijkomende bestanden, waaronder htm-bestanden, weergegeven en opgeslagen worden op de NC, wat tot nu toe alleen lokaal kon. Bovendien vereenvoudigt de nieuwe filterfunctie het zoekproces in het gereedschapsbeheer waardoor de bruikbaarheid wordt vergroot.

De inhoud van Sinumerik Operate kan worden weergegeven op mobiele apparaten, en de nieuwe functies kunnen worden gevisualiseerd op een tablet of smartphone en van om het even waar worden gemonitord. Hiertoe moet de met Sinumerik uitgeruste machine alleen verbonden worden met een draadloos netwerk.

Het mobiele apparaat toont de status van de bewerking van het werkstuk en van de gebruikte gereedschappen, alsook de onderhoudsinformatie van de machine. Ook gereedschapsgegevens kunnen via het mobiele toestel worden ingevoerd.

Sinumerik Operate

Legende: De verder verbeterde bruikbaarheid van de gebruikersinterface Sinumerik Operate draagt bij tot een grotere productiviteit.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is ‘s werelds toonaangevende leverancier van innoverende en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij geïntegreerde automatiseringstechnologie en industriële software, uitstekende expertise binnen de industrie, en technologiegebaseerde diensten, verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie, en flexibiliteit van zijn klanten. Met een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 100.000 medewerkers, omvat de sector Industry de divisies Industry Automation, Drive Technologies en Customer Services evenals de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie kunt u vinden op: www.siemens.com/industry

De Siemens Drive Technologies Division (Nürnberg, Duitsland) is ’s werelds toonaangevende leverancier van geïntegreerde aandrijfsystemen: producten, systemen, toepassingen, oplossingen en diensten voor de voor de volledige aandrijftrein, met inbegrip van elektrische en mechanische componenten (Integrated Drive Systems).Drive Technologies bedient alle sectoren in de productie- en procesindustrieën evenals de segmenten infrastructuur en energie. Met haar producten en oplossingen komt de divisie tegemoet aan de centrale eisen van haar klanten op het vlak van productiviteit, energie-efficiëntie en betrouwbaarheid. Meer informatie kunt u vinden op www.siemens.com/drives


You are changing from the tablet to the classic version. Do you want to proceed?