Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens breidt zijn torquemotorenreeks 1FW3 uit

For the business press
Brussel, 15.04.2011

Naast de reeds verkrijgbare holle-asmotoren, biedt de Siemens-divisie Drive Technologies met de 1FW3-torquemotorenreeks nu ook uitvoeringen met insteekas en massieve as. Bovendien werd het nominale-toerentalbereik uitgebreid. Hierdoor werd ook het toepassingsgebied van deze torquemotoren uitgebreid tot walsaandrijvingen, kortzaaginrichtingen, wikkelmachines, siliciumsnijapparatuur, enz.

In plaats van motor-reductiekast installaties worden steeds vaker torquemotoren ingezet voor de aandrijving van draaiassen, bijv. in kunststofmachines, de papierindustrie, textiel- en drukmachines, evenals in spuit- en persgietsystemen. Deze motoren onderscheiden zich niet alleen door hun compacte ontwerp maar tevens door hun precieze concentriciteit, hoge dynamiek en uiterst stevige bouw. Dankzij hun buitengewone stevigheid maken torquemotoren gecombineerd met het Siemens-aandrijfsysteem Sinamics S120 de rechtstreekse sturing van productieprocessen mogelijk. Hierdoor stijgt niet alleen de kwaliteit van de vervaardigde producten, maar ook de productiviteit en de beschikbaarheid van de machines.

Naast de reeds leverbare holle-asuitvoering met ashoogten (AH) van 150, 200 en 280 mm, biedt Siemens nu ook motoren met insteekas of massieve as. De uitvoering met insteekas is verkrijgbaar voor de drie ashoogten; die met massieve as is uitsluitend verkrijgbaar voor ashoogten van 150 en 200 mm. Het nominale toerental voor de drie uitvoeringen bestaat nog uit het bereik van 100 tot 7.000 Nm. Bij een ashoogte van 280 mm is het nominale toerental voor alle uitvoeringen opgetrokken van 250 tot 600 tpm. De motoren zijn bij uitstek geschikt om walsinstallaties aan te drijven. De uitbreiding van de reeks met de nieuwe montagevarianten vergemakkelijkt zowel de montage als de uitlijning, naargelang de betreffende toepassing.

En ook het vervangen van de encoder is sterk vereenvoudigd op de modellen met insteek- of massieve as. Voor alle uitvoeringen geldt een nominaal-vermogenbereik van 3 tot 380 kW.

De 1FW3-motoren zijn watergekoeld. Een elektronisch kenplaatje en de Drive-Cliq-systeeminterface van Siemens garanderen een vlotte indienststelling. Met behulp van de dimensioneringstool Sinamics Sizer kunnen de vereiste motoren probleemloos worden berekend.

U kunt ook terecht op het internet op www.siemens.be/drives en www.siemens.com/torquemotors of neem contact op met de technische specialisten op 02 536 78 48, e-mail: drives.be@siemens.com . Bij dit persbericht hoort een afbeelding.

U kunt een lage en een hoge resolutie afbeelding downloaden op het Internet onder www.siemens.com/dt-picture/3019.


Legende
Naast de reeds verkrijgbare holle-asmotoren, biedt de Siemens-divisie Drive Technologies met de 1FW3-torquemotorenreeks nu ook uitvoeringen met insteekas en massieve as.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is wereldwijd de toonaangevende leverancier van milieuvriendelijke productie-, transport-, bouw- en verlichtingstechnologieën. Met geïntegreerde automatiseringstechnologieën en omvangrijke, op de industrie afgestemde oplossingen verhoogt Siemens de productiviteit, de efficiëntie en de flexibiliteit van zijn klanten in de industrie en de infrastructuur. Deze sector bestaat uit zes divisies: Building Technologies, Drive Technologies, Industry Automation, Industry Solutions, Mobility en OSRAM. Met ca. 204.000 werknemers over de hele w ereld (30 september) haalde Siemens Industry in het boekjaar 2010 een totaal verkoopcijfer van ongeveer €34,9 miljard.

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nürnberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting met elektrische en mechanische componenten en motion-controlsystemen voor productie- en werktuigmachines. Drive Technologies bedient alle segmenten van de productienijverheid, de procesnijverheid en energie/infrastructuur. De divisie biedt een antwoord op de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. In het boekjaar 2010 haalde de divisie (30 september) met ongeveer 36.000 werknemers een totaal verkoopcijfer van 7,0 miljard euro. www.siemens.com/drivetechnologies