Siemens breidt zijn aanbod Power Modules en Control Units voor modulaire omvormers van de Sinamics G120-reeks uit

For the business and trade press
Brussel, 27.04.2012

De Siemens-divisie Drive Technologies voegt twee nieuwe Power Modules en een nieuwe Control Unit aan de reeks van modulaire omvormers Sinamics G120 toe. In het kader van de systematische uitbreiding zijn de PM240-2 FSA- en PM230 IP20 Power Modules van de volgende generatie gebaseerd op een nieuw hardwareplatform voor een hogere vermogensdichtheid. Dankzij de zogenaamde Push-through-technologie worden er eveneens innoverende koelingconcepten geboden. De Control Unit CU240E-2 is ook verkrijgbaar in een uitvoering met Profinet-communicatie, de Ethernet-norm voor automatisering. Dit vergemakkelijkt de realtime implementatie van innoverende Ethernet-gebaseerde systeemontwerpen.

Het Sinamics G120-systeem van modulaire omvormers wordt verder uitgebreid. Met de PM240-2 FSA stelt Siemens een Power Module voor die gebaseerd is op een nieuw hardwareplatform met een vermogensdichtheid tot 3 kW LO in FSA-framemaat in plaats van de eerdere 1,5 kW LO. De zogenaamde Push-through-technologie maakt tevens innoverende koelingconcepten mogelijk, wat dan ook weer toepassingen toelaat die bijzonder hoge eisen stellen op het vlak van warmtedissipatie in de schakelkast. Met deze nieuwe generatie biedt Siemens eveneens Power Modules uitgerust met een compacte geïntegreerde filter.

De Control Unit CU240E-2 werd ook verder ontwikkeld voor de Sinamics G120-reeks. Naast de bestaande Profibus DP en de RS485-, USS- en Modbus RTU-interfaces is de nieuwe Control Unit ook verkrijgbaar in een uitvoering met Profinet-communicatie. Als uitbreiding van de Profibus DP-veldbus zorgt Profinet voor een grotere veelzijdigheid en efficiëntie en voor krachtigere prestaties in industriële communicatie. Zo is er bijv. gelijktijdig een hoge gegevenssnelheid mogelijk voor veldbus- en Ethernet-communicatie. Via Profinet kunnen gegevens snel worden uitgewisseld voor uiterst performante toepassingen. Via mediaredundantie kan er een alternatief communicatiekanaal ter beschikking worden gesteld om een grotere installatiebeschikbaarheid te verzekeren bij een eventuele storing van de communicatielijn. De Control Unit kan met alle G120 Power Modules worden gecombineerd en is standaard uitgerust met de STO-veiligheidsfunctie (Safe Torque Off), alsook met de verdere veiligheidsfuncties SS1 (Safe Stop 1) en SLS (Safely Limited Speed) in de F-uitvoering. De indienststelling is bijzonder makkelijk dankzij de geïntegreerde USB-verbinding.

De Sinamics G120-omvormers zijn universele aandrijfsystemen voor het volledige bereik van industriële en commerciële toepassingen. Ze worden o.a. gebruikt in de machinebouw-, automobiel-, textiel-, drukkerij- en verpakkingssector, in de chemische industrie, evenals in overkoepelende toepassingen zoals materiaaltransportsystemen.

Bij dit persbericht hoort een foto, die u eveneens kunt vinden op het Internet: www.siemens.com/dt-picture/4021

Toevoeging twee nieuwe Power Modules en een nieuwe Control Unit aan de reeks van modulaire omvormers Sinamics G120

De Siemens-divisie Drive Technologies voegt twee nieuwe Power Modules en een nieuwe Control Unit aan de reeks van modulaire omvormers Sinamics G120 toe.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op http://www.siemens.com/industry

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nuremberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting, met elektrische en mechanische componenten. Drive Technologies bedient alle verticale markten in de productie- en procesnijverheid alsook in het segment infrastructuur/energie. Met zijn producten en oplossingen voldoet de divisie aan de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. Meer informatie vindt u op www.siemens.com/drives