Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens breidt toepassingsspectrum voor Sinamics V90 servoaandrijfsysteem uit

  • Nieuwe 200 Volt omvormers en motoren met kleinere ashoogte en lager inertiemoment toegevoegd aan servoaandrijfsysteem

  • Verschillende omvormergroottes en motorashoogtes dekken een grotere toepassingsgebied

  • Verbinding met hogergeplaatste controller nu mogelijk via Modbus-/USS-communicatie

Siemens heeft zijn servoaandrijfsysteem, bestaande uit de Sinamics V90 omvormer en de Simotics S-1FL6 servomotor, uitgebreid om een veel groter toepassingsgebied te dekken. Het servoaandrijfsysteem is nu leverbaar met 200 Volt omvormers en motoren met kleinere ashoogte en lager inertiemoment ("Low Inertia"/LI) – naast de vertrouwde 400 Volt versies met een hoger inertiemoment ("High Inertia"/HI) van de servomotoren. De 200 Volt omvormers zijn tot 25 procent kleiner dan de 400 Volt versies en nemen dus nog minder ruimte in de schakelkast in. Met in totaal acht omvormergroottes en zeven motorashoogtes met een vermogensbereik van 0,05 tot 7,0 kilowatt is het systeem geschikt voor monofase en drie-fase netwerken. De verschillende motorashoogtes en flensafmetingen spelen in op de behoeften van de markt. Dankzij het lager inertiemoment van de motoren kunnen talloze motion control-taken op kosteneffectieve wijze worden gerealiseerd. Hier ligt de klemtoon op dynamische beweging en verwerking – bijvoorbeeld positioneren, transporteren en wikkelen in zeer uiteenlopende toepassingen.

Talrijke geïntegreerde functies zoals positionering van de pulstrainingang (PTI – pulse train input positioning), USS-/Modbus-verbinding, interne positionering (IPos) en snelheid- en koppelregeling laten de gebruiker toe de machinekosten te drukken. Een remweerstand werd standaard geïntegreerd om de dynamische prestaties te verbeteren. Bovendien beschikt de servo-omvormer ook over een snelle pulstrainingang tot 1 megahertz (MHz) en ondersteunt hij absolute encoders met 20-bit resolutie. Dankzij deze functies heeft het systeem een zeer hoge nauwkeurigheid bij snelle positionering en een lage snelheidsrimpel. De verbeterde servoprestaties zijn mogelijk dankzij diverse functies zoals de drievoudige overbelastingscapaciteit van de Simotics S 1FL6 servomotor en de optimaal gecoördineerde combinatie van motor en omvormer als Integrated Drive Systems (IDS). Met behulp van IDS-gebaseerde aandrijftechnologie verhoogt Siemens de productiviteit, het energierendement en de betrouwbaarheid in alle automatiseringsomgevingen en in de volledige levenscyclus.

Sinamics V90 wordt ook gekenmerkt door zijn uitstekende gebruikscomfort. Zo helpt de Sinamics V Assistant softwaretool, die gratis kan worden gedownload, bij indienststelling, engineering en diagnose van de omvormer. Een intuïtieve menunavigatie zorgt voor een duidelijk overzicht van de indienststellingsprocedure. Dankzij gecoate elektronische modules in de Sinamics V90 en een beschermingsgraad van IP65 voor de Simotics S-1FL6 is het aandrijfsysteem uiterst robuust – zelfs in moeilijke omgevingen. De geïntegreerde veiligheidsfunctie Safe Torque Off (STO) voorkomt dat de motor onverwacht draait, wat de veiligheid voor zowel de machine als de operator verbetert.


Voor meer informatie over servoaandrijfsystemen raadpleegt u
www.siemens.com/sinamics
www.siemens.com/simotics

Siemens is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar symbool voor uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor STEG-centrales, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatiseringsystemen en software voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van medische beeldvorming – MRI - (magnetische resonantie) en CT-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en medische IT.
In de loop van boekjaar 2014 (afgesloten op 30 september 2014) werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 71,9 miljard genoteerd en een nettowinst van € 5,5 miljard gerealiseerd. Eind september 2014 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 343.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com .

18-11-2015