Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens breidt vermogensbereik van Sinamics G120P Cabinet uit tot 560 kilowatt

  • Geïntegreerde functie voor pomp-, ventilator- en compressortoepassingen

  • Minder tijd vereist voor engineering, rendement meer dan 98 procent

  • Ruime keuze aan opties in een catalogus

  • Robuust ontwerp voor gebruik in zware industriële omgevingen

Siemens biedt nu een uitgebreid vermogensbereik tot 560 kilowatt aan voor de 400-Volt-versies van zijn Sinamics G120P Cabinet-omvormer. De geïntegreerde speciale functies voor pomp-, ventilator- en compressortoepassingen zoals pompcascadering, multizonesturing en rookafvoermodus, alsook de volledige integratie in het Totally Integrated Automation (TIA) portaal kunnen de tijd voor de engineering met 30 procent verminderen. De aansluitklare kastomvormer wordt geleverd met een ruime keuze aan opties, die de klant gewoon in een catalogus kan selecteren. Alle vaak gebruikte filteringopties, mechanische opties en verhoogde beschermingsgraad zijn allemaal beschikbaar. De documentatie is leverbaar in diverse talen en de kasten worden aansluitklaar op pallets geleverd. Het robuuste ontwerp zorgt ervoor dat de omvormer ook geschikt is voor gebruik in zware industriële omgevingen.

De nieuwe omvormerreeks heeft een uitstekend rendement van 98 procent, gecertificeerd overeenkomstig de nieuwe energierendementsnorm EN 50598. Daardoor is deze omvormer uiterst zuinig in energieverbruik, waardoor de bedrijfskosten significant dalen en ook de CO-voetafdruk kleiner wordt. Afhankelijk van de bedrijfsmodus worden verschillende optimaliseringsmogelijkheden voor het energieverbruik aangeboden, zoals doelgerichte reductie van de magnetische stroom in elektromotoren, geoptimaliseerde uitgangspulsen of een zuinige stand-bymodus. Deze optimaliseringsmogelijkheden helpen ook om slijtage te beperken.

Door het robuuste en onderhoudsvrije ontwerp is de omvormer perfect geschikt voor zeer zware industriële omgevingen, terwijl de reeds vermelde productvoordelen voor een betrouwbare, ononderbroken werking zorgen. Naast toepassingen in klassieke industriële omgevingen is deze productreeks ook perfect geschikt voor gebruik in de water- en bouwnijverheid.

De omvormerkast is specifiek afgestemd op eenvoudig gebruik, zoals pomp-, ventilator- en compressortoepassingen. De inbedrijfname door de gebruiker verloopt extreem snel en eenvoudig dankzij het Intelligente Operatorpanel (IOP), dat in de kastdeur geïntegreerd is, terwijl de vertrouwde en beproefde bedieningstools van de Sinamics-reeks ook beschikbaar zijn voor computergebaseerde parametrering.

De voedingssecties en componenten van de beproefde Sinamics G120P Cabinet-reeks kunnen ook afzonderlijk worden besteld, zodat de klant zijn eigen stuurkasten kan samenstellen en dus kan genieten van dezelfde productvoordelen. Deze omvatten ook de optimale interactie van Sinamics-omvormers en Simotics-motoren. De Integrated Drive Systems (IDS) aanpak van Siemens zorgt ervoor dat reeds tijdens de engineering-fase rekening wordt gehouden met de ideale coördinatie van de individuele componenten van de aandrijfketting. Daardoor geniet de klant van de voordelen van een perfecte passing, een uitstekend energierendement en betrouwbaarheid tijdens het kiezen van componenten en tijdens de aansluitende werking.


Legende
Siemens biedt nu een uitgebreid vermogensbereik tot 560 kilowatt aan voor de 400-Volt-versies van zijn Sinamics G120P Cabinet-omvormer. De geïntegreerde speciale functies voor pomp-, ventilator- en compressortoepassingen kunnen de tijd voor de engineering met 30 procent verminderen. Het robuuste ontwerp zorgt ervoor dat de omvormer ook geschikt is voor gebruik in zware industriële omgevingen.

Siemens is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar symbool voor uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor STEG-centrales, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatiseringsystemen en software voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van medische beeldvorming – MRI - (magnetische resonantie) en CT-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en medische IT.
In de loop van boekjaar 2014 (afgesloten op 30 september 2014) werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 71,9 miljard genoteerd en een nettowinst van € 5,5 miljard gerealiseerd. Eind september 2014 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 343.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com

18-11-2015