Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Uitgebreide vermogens- en aansluitspanningsvarianten voor Sinamics S210

  • Eerste nieuwe framemaat met vermogensbereik van 0,4 tot 1 kilowatt

  • Nieuwe gedeelde DC-Link-koppeling vermindert afvalwarmte bij het remmen en verhoogt de verplaatsingscyclus van de afzonderlijke assen

  • Simatic ET 200SP CPU's en Open Controllers of Simatic S7-1500 Software controllers nu ook beschikbaar als sturing op hoger niveau

  • Engineering en inbedrijfstelling met behulp van Sizer en Start Drive, engineering in TIA Portal V15.1

Siemens breidt zijn eenassig servoaandrijfsysteem Sinamics S210 voor middensegmenttoepassingen uit met extra vermogens- en aansluitspanningsvarianten. In de eerste van de nieuwe framematen is het systeem leverbaar met een vermogen van 0,4 tot 1 kilowatt bij 3 AC 400 volt. De nieuwe varianten van de Sinamics S210-reeks worden geleverd met een optioneel verzamelrailsysteem en een gedeelde DC-Link-koppeling zodat ze wereldwijd kunnen worden ingezet. Dankzij de DC-Link-koppeling is er tijdens de dynamische omkeerprocessen energiecompensatie mogelijk, waardoor de bij het remmen gegenereerde afvalwarmte door de geïntegreerde remweerstand kan worden verminderd en de verplaatsingscyclus van de afzonderlijke assen kan worden verhoogd. Naast de S7-1500 Advanced controllers kunnen voor de nieuwe apparaten ook de Simatic ET 200SP CPU's (Central Processing Units) en Open controllers of Simatic S7-1500 Software controllers worden ingezet als sturing op een hoger niveau, die allemaal via het tijdgesynchroniseerde Profinet IRT worden aangesloten. De engineering en inbedrijfstelling van het aandrijfsysteem wordt vereenvoudigd dankzij de geïntegreerde webserver. Als alternatief is de engineering nu ook mogelijk met behulp van Startdrive in TIA Portal (Total Integrated Automation), vanaf versie V15.1.

Het vermogensspectrum van de Sinamics S210-apparaten zal met een aantal nieuwe varianten worden aangevuld om het bereik van 0,4 tot 7 kilowatt te omvatten, naast de bijhorende Simotics S-1FK2 servomotoren met ashoogten tot 100 millimeter. Met een optionele licentie kunnen er bijkomende veiligheidsfuncties worden geactiveerd als aanvulling op het standaard veiligheidspakket. Met de introductie van de nieuwe veiligheidsfuncties wordt ook de resolutie van de in de Simotics-motoren geïntegreerde encoders verhoogd tot 22-bits. Afhankelijk van de vereisten zijn de servomotoren in een compacte of uiterst dynamische uitvoering verkrijgbaar. In combinatie met de snelle bemonstering en sturingsalgoritmen van de Sinamics S210-reeks, een hoogwaardig terugkoppelingssysteem en de combinatie van een lage rotorinertie en een hoge overbelastbaarheid realiseren de servomotoren buitengewoon hoge dynamische prestaties en nauwkeurigheidsniveaus. Hierdoor zijn ze bijzonder geschikt voor gebruik in toepassingen zoals verpakkingsmachines, productbehandeling, hout- en keramiekbewerking en digitaal drukwerk.

Siemens breidt zijn eenassig servoaandrijfsysteem Sinamics S210 voor middensegmenttoepassingen uit met extra vermogens- en aansluitspanningsvarianten. In de eerste van de nieuwe framematen is het systeem leverbaar met een vermogen van 0,4 tot 1 kilowatt bij 3 AC 400 volt.

 

Persfoto’s beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2018110038DFEN

Meer informatie over de Sinamics S210-reeks is beschikbaar op www.siemens.com/sinamics-S210

 

Volg ons via sociale media:
Twitter: www.twitter.com/MediaServiceInd en www.twitter.com/siemens_press
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Met zijn beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2018, afgesloten op 30 september 2018, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,1 miljard. Eind september 2018 had het bedrijf wereldwijd zo’n 379.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

17-1-2019