Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Modulair concept tot 18 megawatt verkort de projectplanningtijden voor Simotics motoren

  • Nieuwe Simotics HV M motoren in 4-polige en 6-polige varianten met een output van 16 MW bij 10 kV en 18 MW bij 6 kV (50 Hz)

  • Verkrijgbaar met Sinamics middenspanningsfrequentieomvormers als Integrated Drive System (IDS)

  • Verhoogde beschikbaarheid en kortere productietijden

De Simotics HV M serie met ashoogte van 800 mm is de recentste toevoeging aan de Siemens portefeuille van modulaire hoogspanningmotoren. In de 4- en 6-polige varianten kan 18 MW bereikt worden bij 6kV (50 Hz), waardoor de voordelen van een modulair motorconcept nu ook voor deze groep van gebruikers van toepassing zijn. Standaard productie- en testprocessen verkorten de opstarttijden, vergroten de beschikbaarheid en vereenvoudigen de opslag van onderdelen. Integratie in standaard instrumenten zoals Sizer Web Engineering verkorten de tijden voor projectplanning en de tool ondersteunt ook voor deze gebruikers de configuratie van systeemcomponenten. Een brede waaier aan opties betekent dat Simotics HV M motoren zich heel precies aanpassen aan de individuele noden. Speciale verfsystemen, bijvoorbeeld, bieden bescherming tegen zoute of andere agressieve omgevingen. In de EX p of EX n variant zijn de motoren geschikt voor gebruik in zones met explosiegevaar. Er zijn ook varianten beschikbaar voor gebruik in extreem lage temperaturen, beneden -50°C, of in toepassingen waar hoge kwaliteitseisen gesteld worden betreffende trillingen overeenkomstig de API norm. De Simotics HV M motoren kunnen uitgerust worden met "predictiemonitoring" en kunnen in combinatie met Sinamics middenspanningsfrequentieomvormers, Integrated Drive Systems vormen. Wat het ontwerp betreft halen klanten enorm veel voordeel uit het verlaagd gewicht aan staalomkasting, waardoor het toestel gemakkelijker te transporteren valt en beter in te passen in de fabriek. De verhoogde torsiestijfheid van de motoren zorgt voor een betere betrouwbaarheid en inzetbaarheid in de fabriek. Simotics HV M motoren zijn vooral gebruikt in toepassingen met compressoren, zoals bij voor gaspijpleidingen, gasopslagtanks, luchtafscheidingsunits en in walserijen.


Legende
De nieuwe motoren van de Simotics HV M reeks hebben een vermogenbereik van 16 MW bij 10 kV en 18 MW bij 6 kV (50 Hz). Het gebruik van standaard gereedschap verkort de installatie- en onderhoudstijden.

Dit persbericht, samen met de persfoto, is te bekijken op http://www.siemens.com/press/PR2015020106PDEN Meer lezen over Simotics HV M motoren op www.siemens.com/simotics

Siemens is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar symbool voor uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor STEG-centrales, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatiseringsystemen en software voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van medische beeldvorming – MRI - (magnetische resonantie) en CT-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en medische IT.
In de loop van boekjaar 2014 (afgesloten op 30 september 2014) werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 71,9 miljard genoteerd en een nettowinst van € 5,5 miljard gerealiseerd. Eind september 2014 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 343.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com

13-5-2015