Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Vermeire Belting treedt toe tot het Approved Partner Programma Simolog

Vermeire Belting erkend als verdeler van Siemens laagspannings asynchrone motoren

Siemens en Vermeire Belting voegen een nieuw hoofdstuk toe aan hun nauwe samenwerking. In juni trad Vermeire Belting  immers toe tot het Approved Partner Programma Simolog (Siemens Modification and Logistics partner). Hierdoor mag de specialist in aandrijftechniek met vestigingen in Verviers en Gent (Wondelgem) als eerste erkende Approved Partner in België het logo van het partnership gebruiken.

Vermeire Belting en Siemens zijn geen onbekenden voor elkaar aangezien het bedrijf nu al beschikt over een erg uitgebreid gamma van Siemens laagspanningsmotoren “ SIMOTICS” tot 250kW in verschillende bouwvormen. Hierdoor kan Vermeire Belting een uitzonderlijke reactietijd en een zeer korte leveringstermijn handhaven. Voor speciale uitvoeringen doet het bedrijf zelf de aanpassingen in haar werkplaatsen in Verviers met montagekits die vanuit Duitsland worden aangeleverd.

Grote meerwaarde
Eddy Ternier is Partner Manager bij Siemens België-Luxemburg en is zeer opgetogen met deze nieuwe fase in de samenwerking met Vermeire Belting: “Het concept van het Approved Partner Programma staat voor een globale aanpak waarbij het verkoopkanaal wordt gecertificeerd door Siemens met de nodige support en opleiding. We zijn ervan overtuigd dat - door de toetreding van Vermeire Belting tot ons Simolog-programma - we een grote meerwaarde kunnen bieden op de markt van laagspanningsmotoren ten opzichte van onze concurrenten. We verwachten dan ook dat de samenwerking een grote omzetgroei zal betekenen voor de komende jaren. En we zitten niet stil want intussen praten we met andere distributeurs om toe te treden tot ons Approved Partner Programma.”

Ondertekening
De ondertekening van het partnerschap vond plaats in de vestiging van Vermeire Belting in Verviers in aanwezigheid van (vlnr) Benoit Vermeire, zaakvoerder Vermeire Belting, Eddy Ternier, Partner Management Siemens België-Luxemburg Digital Factory en Process Industries & Drives, Roland Vermeire, zaakvoerder Vermeire Belting, Steven Cassiers, Sales Manager Large Drives Siemens België-Luxemburg en Andreas Gressmann, Partner Manager Large Drives Siemens. 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

10-7-2017