Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Vermogensspectrum van DCP DC/DC-omvormers uitgebreid tot 120 kilowatt

  • Minimale plaatsinname dankzij hoge schakelfrequentie

  • Spanningsbereik tot 920 Volt

  • UL-certificering laat toepassing toe op de Amerikaanse markt

Siemens heeft het vermogensbereik van zijn Sinamics DCP DC/DC-vermogensomvormer uitgebreid van 30 tot 120 kilowatt. Dankzij de hogere schakelfrequentie kunnen kleinere spoelen worden gebruikt, waardoor de Sinamics DCP uiterst spaarzaam omspringt met de ruimte. Hij dekt een spanningsbereik tot 920 Volt DC en dankzij de mogelijkheid van 4x parallelle schakeling wordt een totaal uitgangsvermogen tot 480 kilowatt beschikbaar. Met zijn UL-certificering voldoet hij ook aan de gebruiksvoorwaarden voor de Amerikaanse markt. Naleving van de Drives and Photovoltaic Standard ontsluit ook andere interessante toepassingen op deze terreinen voor de Sinamics DCP.

Met de Sinamics DCP DC/DC-vermogensomvormer kunnen energie-opslagsystemen worden gerealiseerd met bijvoorbeeld batterijen of supercondensatoren, wat diverse voordelen voor de gebruiker biedt: Als gecombineerde buck-/boostomvormer kan de Sinamics DCP worden aangepast aan de relevante spanning op de in-/uitgang, waardoor een batterij of supercondensator optimaal kan worden geladen en de opgeslagen energie beschikbaar kan worden gesteld van een DC-link. Omdat de stuur- en bedieningseenheden ook in het apparaat geïntegreerd zijn, is de DCP geschikt voor volledig onafhankelijke werking. Dankzij een overbelastingscapaciteit tot 150 procent van de nominale stroom kan de Sinamics DCP ook worden gebruikt voor de implementatie van zeer dynamische toepassingen. Een Profinet-interface is ook voorzien voor integratie in industriële netwerken.

De Sinamics DCP kan worden gebruikt in toepassingen zoals energieopslagsystemen in fotovoltaïsche installaties of windmolenparken, naast persapplicaties, havenkranen met dieselaandrijving, rekbehandelingssystemen of snellaadstations voor elektrische wagens. De Sinamics DCP werd reeds met succes geïnstalleerd in het Karlsruher Institut für Technologie (KIT) in een hybride systeem dat bestaat uit een batterij van 50 kWh en een PV-veld. De gegenereerde energie wordt gedeeltelijk in de batterij opgeslagen of in piekbelastingsperioden naar het net gevoerd. In een andere installatie nabij Augsburg wordt de door een fotovoltaïsch systeem gegenereerde energie via Sinamics DCP opgeslagen in een batterij. Deze wordt gebruikt in geval van een stroomonderbreking, zodat een nagenoeg ononderbroken en continue werking van de installatie gewaarborgd is.


Siemens heeft het vermogensbereik van zijn Sinamics DCP DC/DC-vermogensomvormer uitgebreid van 30 tot 120 kilowatt. Dankzij de hogere schakelfrequentie kunnen kleinere spoelen worden gebruikt, waardoor de Sinamics DCP uiterst spaarzaam omspringt met de ruimte. Als gecombineerde buck-/boostomvormer biedt de Sinamics DCP heel wat voordelen voor de gebruiker. Hij kan worden aangepast aan de relevante spanning op de in-/uitgang, waardoor een batterij of supercondensator optimaal kan worden geladen en de opgeslagen energie beschikbaar wordt gesteld aan een DC-koppeling.

Siemens is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar symbool voor uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor STEG-centrales, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatiseringsystemen en software voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van medische beeldvorming – MRI - (magnetische resonantie) en CT-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en medische IT.
In de loop van boekjaar 2014 (afgesloten op 30 september 2014) werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 71,9 miljard genoteerd en een nettowinst van € 5,5 miljard gerealiseerd. Eind september 2014 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 343.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com

18-11-2015