Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens introduceert vloeistofgekoelde actieve-interfacemodules (AIM) voor Sinamics S120-frequentieregelaars

For the trade/business and financial press
Nürnberg, 07.04.2014

  • Vloeistofkoeling reduceert de nood aan ruimteklimaatregeling

  • Bespaart energie- en bedrijfskosten

In primeur biedt de Siemens-divisie Drive Technologies vloeistofgekoelde actieve-interfacemodules (AIM) voor de Sinamics S120-laagspanningsomvormers. Ze omvatten het spanningsbereik van 500 tot 690 V en hebben een vermogen van 1700 kW. Naast de reeds verkrijgbare luchtgekoelde modules, is er nu ook een vloeistofgekoelde oplossing die de hitte bijna volledig overdraagt naar de koelvloeistof in plaats van deze in de omgeving af te geven. Dit wil zeggen dat niet alleen de ruimteklimaatregeling, maar ook de onvermijdelijke bijhorende installatie-, onderhouds- en bedrijfskosten sterk gereduceerd kunnen worden. Zonder nood aan ventilator ligt ook het intrinsieke verbruik van de modules lager.

In tegenstelling tot omvormers met gelijkrichterinvoer aan lijnzijde bieden de Sinamics S120-frequentieregelaars met actieve-lijnmodules ook feedback en bijgevolg een groot energiebesparingspotentieel. Actieve-interfacemodules met actieve-lijnmodules combineren tot een functionele eenheid die als lijnverbinding fungeert, is van cruciaal belang bij werking met frequentieregelaars. De actieve-interfacemodule filtert de meeste harmonischen om de harmonische vervormingen aan lijnzijde tot een minimum te beperken. De nieuwe modules integreren een vloeistofgekoelde reactor, een vloeistofgekoelde filtermodule en de bijhorende verbindingselementen. Dit vereenvoudigt een efficiënt, volledig vloeistofgekoeld koelingontwerp. Er kunnen parallel max. vier identieke modules worden aangesloten om een vermogen tot 5.700 kW aan motorzijde en tot 6.460 kW aan lijnzijde te realiseren. Hierdoor zijn de efficiënte frequentieregelaars geschikt voor een nog grotere waaier van toepassingen en ideaal voor toepassingen met hoge vermogenseisen.

Dankzij hun compacte ontwerp zijn de vloeistofgekoelde omvormers ook geschikt voor gebruik in bijzonder kleine ruimten, bijvoorbeeld in scheepsaandrijfsystemen, en moeilijke en veeleisende omgevingen, zoals in de mijnbouw of de olie- en gasindustrie.

Siemens op de Hannover Messe + persfoto's: www.siemens.com/hannovermesse

De Siemens-divisie Drive Technologies biedt vloeistofgekoelde actieve-interfacemodules (AIM) aan voor de Sinamics S120-laagspanningsomvormers

Legende foto : De Siemens-divisie Drive Technologies biedt vloeistofgekoelde actieve-interfacemodules (AIM) aan voor de Sinamics S120-laagspanningsomvormers.

Over Siemens
De Siemens Industry Sector
(Erlangen, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op http://www.siemens.com/industry

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nuremberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting, met elektrische en mechanische componenten. Drive Technologies bedient alle verticale markten in de productie- en procesnijverheid alsook in het segment infrastructuur/energie. Met zijn producten en oplossingen voldoet de divisie aan de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. Meer informatie vindt u op www.siemens.com/drives.