Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens stelt volledig geïntegreerde planetaire tandwielkast tot 80 kNm voor

For the trade/business and financial press
Nürnberg, 07.04.2014

  • Integratie van planetaire tandwielkast- en motorreductortechnologie

  • Geïntegreerd aandrijfsysteem (Integrated Drive System / IDS) met laag gewicht en gereduceerde montage-eisen

  • Hoge flexibiliteit van systeemontwerp dankzij waaier van montageopties

De Siemens-divisie Drive Technologies stelt een sterk geïntegreerde oplossing voor waarin planetaire tandwielkasten- en motorreductortechnologie gecombineerd worden. Met deze nieuwe oplossing biedt Siemens een geïntegreerd aandrijfsysteem in een enkel product aan, bestaande uit een standaard Flender-planetaire tandwielkast (SIP), een Simogear-motorreductor en een Sinamics G110M-frequentieregelaar. Dankzij deze doorgedreven integratie kunnen gewicht en montageruimte aanzienlijk gereduceerd en tal van montageopties geboden worden, wat resulteert in een hoge flexibiliteit voor systeemontwerp resulteert.

Flender SIP-motorreductoren zijn bijzonder geschikt voor toepassingen waarin hoge transmissieverhoudingen vereist zijn voor de lagere en gemiddelde koppelbereiken. Ze kunnen met motorreductoren en frequentieregelaars van Siemens gecombineerd worden. In primeur lanceert Siemens nu een volledig geïntegreerde oplossing met uitgebreide montageopties, zoals remmen, encoders of terugloopblokkeringen en is verkrijgbaar voor alle courante motornormen, bijvoorbeeld IEC, NEMA, CCC en CSA. Aangezien zowel een coaxiale als haakse asopstelling mogelijk zijn, biedt deze drijfwerkoplossing uiterst flexibele mogelijkheden voor systeemdimensionering.

Flender SIP-motorreductoren zijn ideaal voor transportbandtoepassingen met bulkgoederen en voor de aandrijvingen vereist voor rotatie- en draaibewegingen en trommelaandrijvingen in de procesindustrie.

Siemens op de Hannover Messe + persfoto's: www.siemens.com/hannovermesse

Als deel van de Flender SIP-reeks van standaard industriële planetaire tandwielkasten biedt Siemens nu een uiterst geïntegreerde oplossing waarin planetaire tandwielkast- en motorreductortechnologie gecombineerd worden als Integrated Drive System.

Legende foto : Als deel van de Flender SIP-reeks van standaard industriële planetaire tandwielkasten biedt Siemens nu een uiterst geïntegreerde oplossing waarin planetaire tandwielkast- en motorreductortechnologie gecombineerd worden als Integrated Drive System.

Over Siemens
De Siemens Industry Sector
(Erlangen, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op http://www.siemens.com/industry

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nuremberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting, met elektrische en mechanische componenten. Drive Technologies bedient alle verticale markten in de productie- en procesnijverheid alsook in het segment infrastructuur/energie. Met zijn producten en oplossingen voldoet de divisie aan de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. Meer informatie vindt u op www.siemens.com/drives.