Siemens lanceert verbeterde energiemonitoringsoftware met belastingsbewaking en multi-site bewaking van elektrische karakteristieken

For the business and trade press
Brussel, 13.01.2012

De recentste versie (3.0) van de Siemens Powermanager-energiemonitoringsoftware voor industrieel energiebeheer omvat nieuwe en verbeterde rapportsjablonen, reactieplannen, dimensieparametrering en virtuele meetstations om bedrijfsspecifieke karakteristieken te berekenen, en wordt tevens gekenmerkt door een verbeterde schaalbaarheid. Een andere innovatieve functie is de belastingsbewaking, waarmee vooraf ingestelde vermogenslimieten gedurende door de gebruiker gedefinieerde perioden kunnen worden bewaakt. Als limietwaarden worden overschreden, geeft het systeem schakelaanbevelingen en kunnen schakelaars op afstand worden bediend.

Grote en middelgrote bedrijven zullen de volgende jaren zwaar worden getroffen door stijgende energiekosten, zodat ze zich genoodzaakt zullen zien hun energieverbruik op lange termijn te verminderen. Daarbij kunnen ze een beroep doen op energiebewakingssystemen die alle gemeten waarden continu bewaken en aangeven waar besparingen kunnen worden gerealiseerd. Het Powermanager-energiemonitoringsysteem, dat deel uitmaakt van het Sentron-portfolio van Siemens, helpt – in combinatie met Sentron PAC-meetapparaten – industriële bedrijven en operatoren van niet-residentiële gebouwen om hun energie-effciëntie te verhogen.

In combinatie met de 7KM PAC-energiemeters en de 3WL- en 3VL-vermogensschakelaars uit het Sentron-portfolio bewaakt en archiveert de software elektrische karakteristieken, zoals spanning, stroom, vermogen, energiewaarde en frequentie. Alles wat u nodig heeft om de energiemonitoringsoftware voor industrieel energiebeheer overeenkomstig EN 16001 en ISO 50001 te gebruiken, is een Windows-pc en een LAN-netwerk voor Modbus TCP. Dankzij de standaardinstellingen kunnen meetapparaten heel snel in gebruik worden genomen. Naast meetapparaten van Siemens kunnen ook meetapparaten van andere fabrikanten worden gelezen via een Modbus-interface.

De vermogensgemiddelden van de bewaakte karakteristieken worden op de pc van de gebruiker weergegeven als grafieken die wijzigingen in functie van de tijd weergeven, zodat diverse karakteristieken – zoals belastingsprofielen voor verschillende productielijnen of bedrijfsvestigingen – met elkaar kunnen worden vergeleken. De weergave toont ook problemen met de elektriciteitsverdeling, zodat een snelle reactie mogelijk wordt. Rapporten kunnen op basis van voorgeïnstalleerde sjablonen worden opgesteld, bijvoorbeeld over de toewijzing van kostencentra, als vergelijking van gemeten waarden of als duurcurve. Ze kunnen ook worden aangepast aan individuele vereisten.De energiebewakingssoftware kan worden uitgebreid van een eenvoudig systeem met tien meetapparaten tot een complexe oplossing met 1.000 verschillende apparaten, inclusief multi-site netwerking met gespreide serverstructuren. De recentste versie ondersteunt ook de besturingssystemen Windows Server 2008 en Windows 7. De apparaatgegevens voor het Sentron 7KT PAC1500-meetapparaat zijn voorgeïnstalleerd. Siemens heeft ook als optie de Spaanse en Portugese taal toegevoegd aan de energiemonitoringsoftware.

De energiemonitoringsoftware Powermanager maakt deel uit van het milieuportfolio van Siemens. In het boekjaar 2011 bedroegen de inkomsten uit dit milieuportfolio in totaal ongeveer €30 miljard, waardoor Siemens wereldwijd een van de grootste leveranciers is van milieuvriendelijke technologieën. In dezelfde periode konden onze klanten dankzij onze producten en oplossingen hun uitstoot van kooldioxide (CO2) verminderen met bijna 320 miljoen ton, wat overeenkomt met de totale jaarlijkse CO2-uitstoot van Berlijn, Delhi, Hongkong, Istanbul, Londen, New York, Singapore en Tokyo.

U kunt ook terecht op het internet op www.siemens.com/powermanager of neem contact op met de technische specialisten op 02 536 25 73, e-mail: charles.parmentier@siemens.com .

De Siemens-sector Infrastructure & Cities (München, Duitsland), met ongeveer 87.000 werknemers, levert duurzame technologieën voor stedelijke gebieden en hun infrastructuur. Het aanbod omvat geïntegreerde mobiliteitsoplossingen, gebouw- en beveiligingstechnologie, stroomverdeling, smart grid-toepassingen en laag- en middenspanningsproducten. De sector bestaat uit de divisies Rail Systems, Mobility and Logistics, Low and Medium Voltage, Smart Grid, Building Technologies en Osram AG. Meer informatie vindt u op http://www.siemens.com/infrastructure-cities

De Siemens-divisie Low and Medium Voltage (Erlangen, Duitsland) staat ten dienste van de volledige product-, systeem- en oplossingensector voor de energieverdeelinfrastructuur van openbare en gemeentelijke nutsbedrijven en industriële installaties. De divisie levert betrouwbare voedingsapparatuur voor klassieke en regeneratieve elektriciteitscentrales, alsook intelligente, compacte schakelstations voor distributienetwerken in stedelijke en landelijke gebieden. Bovendien levert de divisie energie-efficiënte oplossingen voor de integratie van hernieuwbare energie en energieopslag in het stroomnet. Meer informatie vindt u op http://www.siemens.com/low-medium-voltage