Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens krijgt bestelling voor 67 windturbines voor het Dudgeon offshore-windmolenpark

For the trade/business and financial press
München, 22.08.2014

  • Statoil en Statkraft bestellen 67 Siemens-windturbines met elk een vermogen van 6 megawatt

  • Inclusief service- en onderhoudscontract

  • Totale waarde van de contracten bijna 650 miljoen euro

Siemens Energy heeft een bestelling gekregen van de Noorse energiebedrijven Statoil en Statkraft voor het Dudgeon offshore-windmolenpark in Groot-Brittannië. Siemens zal 67 direct aangedreven windturbines bouwen, leveren, installeren en in dienst stellen. Deze Siemens-turbines hebben elk een vermogen van 6 megawatt (MW) en zijn uitgerust met een rotor van 154 meter. De installatie start begin 2017. De gecombineerde waarde inclusief een onderhoudscontract met een looptijd van vijf jaar bedraagt ongeveer GBP 500 miljoen – bijna 650 miljoen euro.

Het Dudgeon offshore-windmolenpark bevindt zich 32 kilometer ten noorden van de stad Cromer in Noord-Norfolk. Het Dudgeon offshore-windmolenpark is eigendom van Statoil (70 procent) en Statkraft (30 procent). Statoil is vanaf het begin van de bouwfase de verantwoordelijke operator. Met een totale capaciteit van 402 MW zal Dudgeon schone energie leveren aan meer dan 410.000 Britse gezinnen.

"We zijn blij dat we meer en meer klanten kunnen overtuigen van de voordelen van onze 6 megawatt offshore-machines," vertelt Dr. Markus Tacke, CEO van de Wind Power Division van Siemens Energy. "Met Dudgeon hebben we een bijkomende toepassing voor deze nieuwe turbine. Dit biedt ons de mogelijkheid om onze productiecapaciteit verder op te drijven, wat belangrijk is om de kosten voor offshore-windenergie te verlagen."

Windenergie en energieservice maken deel uit van de milieuportefeuille van Siemens. Circa 43 procent van zijn totale inkomsten zijn afkomstig van groene producten en oplossingen. Daardoor is Siemens wereldwijd een van de belangrijkste leveranciers van milieuvriendelijke technologie.


67 direct aangedreven windturbines van Siemens voor het Dudgeon offshore-windmolenpark.
De turbines hebben elk een vermogen van 6 megawatt (MW) en zijn uitgerust met een rotor van 154 meter.

De Siemens Energy-sector is de wereldwijd toonaangevende leverancier van een uitgebreid gamma producten, diensten en oplossingen voor de productie van energie in thermische centrales en het gebruik van hernieuwbare energie, voor de transmissie van elektriciteit via het stroomnet en voor de winning, de omzetting en het transport van olie en gas. In het boekjaar 2013 (dat eindigde op 30 september), noteerde de Energy-sector inkomsten van EUR 22,6 miljard, werden nieuwe bestellingen ontvangen voor in totaal ongeveer EUR 28,8 miljard, en werd een winstcijfer gehaald van EUR 2 miljard. Op 30 september 2013 telde de Energy-sector ongeveer 83.500 werknemers. Meer informatie vindt u op: www.siemens.com/energy.