Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens verzekert efficiënte en betrouwbare energietransmissie

For the business press
Huizingen, 12.03.2014

Siemens stelt tijdens CIGRE Belgium 2014 (International conference on Innovation for secure and efficient transmission grids), dat doorgaat van 12 tot en met 14 maart in Brussel in het Crown Plaza Hotel, haar expertise op het vlak van energie voor.

Een groeiende vraag naar stroom, meer hernieuwbare energie en massa-energietransmissie over grote afstand zijn slechts enkele van de uitdagingen in het nieuwe energietijdperk. Bovendien zijn veiligheid, kostenefficiëntie en milieuvriendelijkheid de belangrijkste voorwaarden van het energienet van morgen.

Oplossingen

Inzicht, intelligente oplossingen en vernieuwende technologieën helpen Siemens om deze uitdagingen aan te gaan. Tijdens CIGRE stelt Siemens specifieke oplossingen voor die bijdragen aan de stabiliteit van het energienet. Siemens heeft immers al jaren ervaring in de ontwikkeling van energietransmissie, van high-end ‘High Voltage Direct Current’ verbindingen (HVDC) tot Smart Grid applicaties en mobiele en off-shore ‘High Voltage Onderstations’.
De experten staan ter beschikking van de bezoekers om hun knowhow en expertise te delen.

Een pioniersrol

Siemens werkt samen met de transmissie- en distributienetbeheerders voor de verdere beveiliging van het net, het tegengaan van black-outs en de ontwikkeling van onshore en offshore elektriciteitssnelwegen.

Alain Belvaux, verantwoordelijke Energy Transmission Siemens Belgë-Luxemburg en Vice-President van het Belgisch Nationale Comité van Cigré: “Eén van de sleutelpunten van een kostenefficiënt, betrouwbaar en duurzaam energiesysteem ligt in de bouw van “The Global Grid”, een elektriciteitsnet dat wereldwijd de meeste producenten en verbruikers met elkaar zal verbinden. De technologieën van Siemens zijn reeds in staat dit te garanderen.”

Wie is wie

CIGRE International (Internationale raad van de grote elektriciteitsnetwerken), opgericht in 1921, is een wereldvereniging die in Parijs is gebaseerd en meer dan 2500 internationale deskundigen op het gebied van elektriciteitstransport groepeert. Deze experten wisselen hun kennis uit en delen hun deskundigheid voor de elektriciteitsnetwerken van vandaag en morgen.

CIGRE Belgium is een vzw, opgericht op 8 oktober 2013 teneinde België te vertegenwoordigen binnen CIGRE International en om de Belgische knowhow op het gebied van elektriciteitstransport te promoten. CIGRE Belgium groepeert alle partijen van de sector in België, waaronder de netbeheerders, academici en leveranciers van elektrisch materiaal en van diensten.

CIGRE Belgium organiseert een internationale conferentie in Brussel in maart 2014. Meer informatie via www.cigre.be.