Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens krijgt groen licht van Europese Commissie voor overname van Dresser-Rand

  • Overname van Dresser-Rand afgesloten voor 7,8 miljard USD tegen eind juni

  • Beursnotering van Dresser-Rand-aandelen stopgezet (delisting)

  • Vincent Volpe wordt hoofd van nieuwe Dresser-Rand-bedrijfsentiteit binnen Siemens tijdens overgangsfase

De Europese Commissie heeft de overname van Dresser-Rand door Siemens onvoorwaardelijk goedgekeurd. Alle goedkeuringen door de bevoegde regelgevende instanties vereist voor de voltooiing van de transactie werden verkregen. Siemens voorziet de transactie tegen eind juni 2015 af te ronden en zal hiertoe alle Dresser-Rand-aandeelhouders 85,20 USD per aandeel betalen. De aankoopprijs omvat het aanbod van 83 USD per aandeel plus een tijdsafhankelijke vergoeding (Ticking Fee) van in totaal 2,20 USD per aandeel voor de maanden maart tot en met juni 2015. De totale overnameprijs voor alle uitstaande Dresser-Rand-aandelen met inbegrip van de aanvaarding van de openstaande financiële schuld van 1,2 miljard USD bedraagt zo'n 7,8 miljard USD.

“Met Dresser-Rand aan boord beschikken we nu over een uitgebreide portfolio van uitrustingen en mogelijkheden voor de olie- en gasindustrie en over een bredere geïnstalleerde basis, waardoor we aan de marktvraag kunnen voldoen met producten, oplossingen en diensten van wereldklasse. Het huidige niveau van de olieprijzen vergroot de focus van onze klanten op manieren om kosten te besparen. Ondanks de uitdagingen die lage olieprijzen met zich meebrengen, bieden ze ons ook weer nieuwe mogelijkheden. We concentreren onze inspanningen immers op het aanbieden van oplossingen om kosten te verlagen en de efficiëntie te verhogen. Het groeipad op lange termijn voor olie en gas blijft intact”, aldus Lisa Davis, lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG.

Siemens financiert de aankoopprijs uit operationele en investeringscashflows en met nieuw uitgegeven obligaties in USD. De aandelen van de Dresser-Rand Group Inc., gevestigd in Houston (Texas, VS) en Parijs (Frankrijk),  zijn momenteel genoteerd op de beurs van New York (NYSE). Deze beursnotering wordt vanaf juli 2015 stopgezet.

De activiteiten van Dresser-Rand zullen, samen met de compressoractiviteiten van Siemens en de hieruit resulterende service- en onderhoudsactiviteiten, een nieuwe Dresser-Rand-bedrijfsentiteit vormen binnen de Siemens-divisie Power & Gas met hoofdfocus op de olie- en gasindustrie. De huidige CEO van Dresser-Rand, Vincent Volpe, zal de nieuwe bedrijfsentiteit doorheen de initiële integratiefase loodsen. Op 1 september 2015 zal Christopher Rossi, veteraan bij Dresser-Rand met zijn 28 jaar dienst, de CEO-functie bij de nieuwe bedrijfsentiteit overnemen. Siemens-manager Heribert Stumpf zal de rol van CFO op zich nemen. Siemens verwacht dat de door de integratie van Dresser-Rand gecreëerde synergieën tegen 2019 jaarlijks goed zullen zijn voor zo'n € 200 miljard. Als wereldwijd toonaangevende leverancier voor de olie- en gasindustrie en voor decentrale stroomopwekking, genereerde Dresser-Rand in boekjaar 2014 een omzet van ongeveer 2,8 miljard USD en had het bedrijf zo'n 7.900 medewerkers in dienst. De gevestigde merken uit de portfolio van Dresser-Rand blijven bestaan.

Als leverancier van een brede waaier van compressoroplossingen, turbines en motoren, is Dresser-Rand een wereldspeler op het vlak van producten en oplossingen voor de olie- en gasindustrie en in het veld van decentrale stroomopwekking. Er zijn bijna 100.000 eenheden van het draaiend materieel van het bedrijf operationeel in meer dan 150 landen.

Dit persbericht en persfoto’s zijn beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2015060273COEN

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/siemens_press

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een technologische wereldspeler die reeds meer dan 165 jaar garant staat voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale benadering. De onderneming is actief in meer dan 200 landen met een sterke focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en milieuvriendelijke technologieën is Siemens de nr. 1 in de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van STEG-krachtcentrales, een belangrijke leverancier van elektriciteitstransportoplossingen en een pionier op het vlak van infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijving- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is Siemens ook een toonaangevende leverancier van uitrustingen voor medische beeldvorming – zoals CT- (computertomografie) en MRI-systemen (magnetische resonantie)  – evenals op het vlak van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT. In boekjaar 2014, afgesloten op 30 september 2014, genereerde Siemens uit voortgezette activiteiten een omzet van € 71,9 miljard en een nettowinst van € 5,5 miljard. Eind september 2014 had het bedrijf op voortgezette basis wereldwijd ongeveer 343,000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

30-6-2015