Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens installeert ’s werelds 500ste zeego-toestel in AZ Maria Middelares in Gent

Samenwerking tussen ziekenhuis en industrie met oog op innovatie

For the business and trade press
City, 03.11.2014

Siemens en AZ Maria Middelares vierden vandaag de inhuldiging van ’s werelds 500ste Artis zeego-toestel, dat de multinational installeerde in het Gentse ziekenhuis. Een feestelijk moment geknipt om te klinken op de innoverende samenwerking tussen een algemeen ziekenhuis en industrie.

Het Artis zeego-toestel van Siemens Healthcare is een angiografietoestel dat met behulp van röntgentechnologie en contrastvloeistoffen de bloedvaten van de patiënt visualiseert. De grootste troef is dat de ingrepen van dit toestel minimaal invasief zijn, wat resulteert in een betere en kortere revalidatie van de patiënt en lagere kosten voor de maatschappij. Bovendien laat de ongeziene flexibiliteit van de krachtige maar precieze robotarm de arts toe om de organen van de patiënt vanuit alle hoeken ongehinderd in beeld te brengen.

State-of-the-art
Het nieuwe zeego-toestel, het tweede in zijn soort in een algemeen ziekenhuis in België, na het OLV Aalst, kwam er naar aanleiding van de bouw van het nieuwe ziekenhuis. “Voor ons was dit een uitgelezen kans om meteen ook te investeren in nieuwe, state-of the-art, hoogtechnologische apparatuur”, vertelt prof. Pascal Verdonck, CEO van AZ Maria Middelares.

“AZ Maria Middelares heeft reeds meerdere toestellen van Siemens in gebruik”, zegt Geert De Gucht, Country Division Lead van Siemens Healthcare België/Luxemburg. “Ze zijn voor ons een uitstekende referentie. Hoewel ze niet de titel dragen van universitair ziekenhuis, staan ze garant voor innovatie van het hoogste niveau."

Focus op innovatie
Dr. Heinrich Kolem, CEO Angiography, Cardiology & Hybrid Divisie van Siemens Healthcare worldwide, was ook aanwezig op de viering. Hij benadrukte in zijn speech het belang van de samenwerking tussen een algemeen ziekenhuis en industrie, die continu moeten streven naar innoverende technieken en nieuwe ingrepen.

Prof. Verdonck was nadien aan het woord en had op zijn beurt niets dan lof voor Siemens. “Ik draag de flexibiliteit en multidisciplinariteit van onze partner Siemens hoog in het vaandel. Bovendien vind ik het fijn dat wij ’s werelds 500ste zeego-toestel een plek mogen geven in ons ziekenhuis, en ik ben ervan overtuigd dat deze aanwinst een grote impact zal hebben op de zorg die wij hier in ons ziekenhuis bieden aan onze patiënten.”

Over Siemens
Siemens AG (Berlijn en München) is een technologische wereldspeler die reeds meer dan 165 jaar symbool staat voor uitmuntendheid op het vlak van techniek en engineering, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale benadering. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor stroomopwekking, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook een toonaangevende leverancier van apparatuur en uitrustingen voor medische beeldvorming – zoals computergestuurde tomografiesystemen (CT-scanners) en beeldvormingsystemen op basis van magnetische resonantie (MRI-scanners) – evenals een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT. In boekjaar 2013, afgesloten op 30 september 2013, werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 75,9 miljard genoteerd en een winst van € 4,2 miljard gerealiseerd. Eind september 2013 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 362.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com

Over AZ Maria Middelares
AZ Maria Middelares is een modern ziekenhuis met twee campussen: campus Maria Middelares in Gent en campus Sint-Jozef in Gentbrugge. Meer dan 1650 personeelsleden en 160 artsen staan dagelijks in voor "GezondheidsZorg met een Ziel". Door de expertise in medische toptechnologie groeide AZ Maria Middelares uit tot een ziekenhuis met samenwerkingsverbanden tot over de landsgrenzen. AZ Maria Middelares kan terugkijken op een eeuwenlange traditie in gezondheidszorg. Al van de 13e eeuw zorgden de Cisterciënzerzusters van Gent voor zieken in het Bijlokehospitaal. In 1934 stonden ze ook aan de doopvont van AZ Maria Middelares. Ook de zusters van de Heilige Vincentius a Paulo van Waarschoot kunnen terugblikken op jarenlange ervaring in ziekenzorg. Samen met dr. Odilon Van der Linden zorgden zij voor de uitbouw van de Sint-Jozefkliniek in Gentbrugge. Op 1 januari 1999 fuseerden beide ziekenhuizen tot één ziekenhuis AZ Maria Middelares met twee campussen: campus Maria Middelares en campus Sint-Jozef. www.mariamiddelares.be