Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens Healthineers – de nieuwe merknaam voor de gezondheidszorgactiviteiten van Siemens

Vandaag heeft Siemens Healthcare zijn nieuwe merknaam Siemens Healthineers gelanceerd. Met deze nieuwe merknaam wil Siemens Healthcare de pioniersgeest en de engineeringexpertise in de gezondheidszorg benadrukken. De naam is uniek, gedurfd en beschrijft perfect de Healthcare-organisatie en medewerkers: de mensen die klanten begeleiden, dienen en inspireren; de mensen achter onze buitengewone producten en oplossingen.

“We kunnen bogen op een buitengewoon palmares van engineeringprestaties en wetenschappelijke uitmuntendheid en leveren baanbrekend werk in de ontwikkeling van innoverende klinische oplossingen voor een efficiënte en hoogwaardige zorgverlening aan patiënten. Voortaan zullen we, onder de naam Siemens Healthineers, onze expertise verder aanwenden om een nog bredere waaier van klinische maatoplossingen aan te bieden en onze klanten nog omvattender te ondersteunen. We zijn ervan overtuigd dat we kunnen uitgroeien tot een inspirerende partner die klanten helpt hun weg naar succes te bewandelen”, aldus CEO Bernd Montag. “Met onze nieuwe merknaam drukken we onze ambitie uit en bevestigen we onze identiteit als mensgerichte onderneming: 45.000 medewerkers wereldwijd gedreven door de passie om gezondheidszorgverstrekkers de middelen te bieden om hun patiënten optimale zorgen te verlenen.”

In het kader van de Vision 2020-strategie kondigde Siemens AG bijna twee jaar geleden aan dat de gezondheidszorgactiviteiten afzonderlijk beheerd zouden worden als bedrijfsentiteit met nieuwe, eigen organisatiestructuur binnen de groep. Siemens Healthineers zal het toonaangevende oplossingenaanbod voor de domeinen van medische beeldvorming en laboratoriumdiagnostiek blijven versterken en het bovendien nog uitbreiden met beheerde diensten, consultancy- en digitale diensten evenals met nieuwe technologieën in de groeimarkt van therapeutische en moleculaire diagnostiek.

De naam van de juridische entiteiten blijven ongewijzigd.

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 garant staat voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor stroomopwekking, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2015, afgesloten op 30 september 2015, noteerde Siemens een omzet van € 75,6 miljard en werd een nettowinst van € 7,4 miljard gerealiseerd. Eind september 2015 had het bedrijf wereldwijd zo’n 348.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com

4-5-2016