Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Eerste Siemens Magnetom Prisma MRI-scanner van België ingehuldigd in CRC Luik

Onderzoekscentrum CRC zet nieuwe stap in ontdekkingsreis van het menselijk brein

 • Inauguratie van het nieuwe gebouw van het CRC, een investering van 10 miljoen euro, bijgewoond door Waals minister van Economie en Innovatie Jean-Claude Marcourt

 • Aan de Universiteit van Luik werd de nieuwe Siemens Magnetom Prisma MRI-scanner ingehuldigd

 • Het CRC wil met de Magnetom Prisma MRI-scanner de volgende stap zetten in de ontdekkingsreis van het menselijk brein

 • De magneet met een veldsterkte van 3 tesla laat de scanner nog sneller beeld genereren met een sterker contrast en hogere resolutie

 • De krachtige en unieke XR 80/200 gradiëntspoel van de Magnetom Prisma zorgt voor betere beeldkwaliteit

 • De installatie van de nieuwe Prisma-scanner in het CRC onderzoekscentrum is een Belgische primeur voor Siemens

Aan de Universiteit van Luik werd gisteren, naast het nieuwe gebouw van het Cyclotron Research Center (CRC), ook de nieuwe Siemens Magnetom Prisma MRI-scanner ingehuldigd. De scanner, de eerste in zijn soort op Belgische bodem, moet het team van het gerenommeerd onderzoekscentrum vooral verder helpen in hun onderzoek rond Alzheimer.

De inauguratie van de nieuwe infrastructuur van het ULG, het resultaat van een investering van ongeveer 10 miljoen euro, werd bijgewoond door Jean-Claude Marcourt, Waals minister van Economie en Innovatie. Het CRC in Luik is dan ook een van de meest vooruitstrevende onderzoekscentra op vlak van neurowetenschappen in Europa. Onder leiding van professor en directeur André Luxen, levert het centrum in de eerste plaats onderzoek naar Alzheimer en andere hersenfenomenen zoals geheugen, coma en slaap. Het CRC wil met de nieuwe Magnetom Prisma MRI-scanner van Siemens de volgende stap zetten in de ontdekkingsreis van het menselijk brein.

De Prisma-scanner is de eerste in zijn soort die Siemens installeerde in België, en draagt de innovatie en technologie nodig om nieuw terrein te verkennen op vlak van medische beeldvorming in het algemeen en hersenonderzoek in het bijzonder. “Door een magneet met een veldsterkte van 3 tesla kan de scanner nog sneller beeld genereren, en dat met een sterker contrast en hogere resolutie”, vertelt prof. André Luxen. “Bovendien draagt ook de krachtige en unieke XR 80/200 gradiëntspoel van de Magnetom Prisma bij aan de beeldkwaliteit. De Prisma-scanner leent zich perfect voor ons hersenonderzoek en opent weer nieuwe deuren voor ons team.”

De aankoop van de Prisma-scanner is een nieuw hoofdstuk in de lange samenwerking tussen Siemens en het CRC, waar tot voor kort gebruik gemaakt werd van een Magnetom Allegra MRI-scanner van Siemens.

Bovendien is de installatie van de nieuwe Prisma-scanner in het onderzoekscentrum een primeur voor Siemens. Luc Van Overstraeten, CEO van Siemens Healthcare België/Luxemburg: “We zijn bijzonder fier op dit project. Prof. Luxen en zijn team weten de technologie van de Prisma-scanner ten volle te benutten in hun onderzoek naar Alzheimer en andere hersenfenomenen. Ze drijven het toestel verder dan de gebruikelijke klinische routine van ziekenhuizen. Dankzij de onderzoeken van het CRC met behulp van onze technologie, ligt Siemens mee aan de basis van medische doorbraken en ontwikkelingen.”

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.siemens.com/prisma en in het persbericht over de Magnetom Prisma dat in 2012 bij de lancering werd gepubliceerd.

Persbeelden

  Volg ons op Twitter: www.twitter.com/siemens_press

  Siemens AG (Berlijn en München) is een technologische wereldspeler die reeds meer dan 165 jaar garant staat voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale benadering. De onderneming is actief in meer dan 200 landen met een sterke focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en milieuvriendelijke technologieën is Siemens de nr. 1 in de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van STEG-krachtcentrales, een belangrijke leverancier van elektriciteitstransportoplossingen en een pionier op het vlak van infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijving- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is Siemens ook een toonaangevende leverancier van uitrustingen voor medische beeldvorming – zoals CT- (computertomografie) en MRI-systemen (magnetische resonantie) – evenals op het vlak van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT. In boekjaar 2014, afgesloten op 30 september 2014, genereerde Siemens uit voortgezette activiteiten een omzet van € 71,9 miljard en een nettowinst van € 5,5 miljard. Eind september 2014 had het bedrijf op voortgezette basis wereldwijd ongeveer 343,000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op: www.siemens.com.

  25-6-2015