Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Atellica SolutionTM, vanaf nu commercieel beschikbaar bij Siemens Healthineers:

  • 's Werelds eerste analyzers met een gepatenteerd, bi-directioneel magnetisch stalentransport dat tien keer sneller is dan de conventionele transportsystemen, waardoor patiëntresultaten sneller beschikbaar zijn.

  • De nieuwe standaard in het beheer van stalen, dankzij een individuele controle over elk staal, de eerste analyzer met een echte STAT prioriteit waarbij routinebuizen opzij gaan om voorrang te geven aan de urgente stalen, volledig automatische QC en calibraties dankzij on-board gekoelde en afgesloten stockering van controles en calibrators

  • Integratie van de nieuwste self recovery industrie standaarden voor een betrouwbaarder systeem, minder interventies van de gebruiker en minder fouten.

  • Een immunologie analyzer die precisie, een snellere throughput en kortere turnaround time (TAT) levert, met de hoogste productiviteit per vierkante meter1 in de IVD markt, tot 440 tests per uur2.

  • Toekomstgerichte flexibiliteit met meer dan 300 mogelijke configuraties, die eenvoudig uitgebreid en aangepast kunnen worden aan veranderende testbehoeften of ruimtes.

Siemens Healthineers kondigt  vandaag de CE-markering aan en de bijhorende wereldwijde commerciële lancering van de Atellica™ Solution: flexibel, gemakkelijk uitbreidbare analysers voor immunologische en scheikunde testen, en onmiddellijk koppelbaar aan  Aptio™ Automation automatisatie tracks. De oplossing is nu wereldwijd verkrijgbaar in Europa, de Verenigde Staten en Azië3.

De Atellica™ Solution biedt professionals in laboratoriumdiagnostiek controle en eenvoud zodat ze meer tijd kunnen besteden aan het produceren van resultaten en minder tijd aan operationele taken.

“De lancering van de baanbrekende AtellicaTM Solution zorgt voor een revolutionaire verandering in het beheer van stalen, waarbij klanten worden voorzien van een ongekende flexibiliteit om hun laboratoria toekomstbestendig te maken”, aldus Franz Walt, directeur van Laboratory Diagnostics, Siemens Healthineers. “De ontwikkeling van de AtellicaTM Solution is gebaseerd op uitgebreid marktonderzoek onder laboratoriumprofessionals wereldwijd. Het resultaat is een baanbrekende oplossing die voorziet in een vereenvoudigde workflow, een nauwere controle voor elk individueel staal en meer tijd om te focussen op het produceren van betere financiële en klinische resultaten.”

De Atellica™ Solution bestaat uit een sample handler en daarnaast  analyzers voor immunologische en scheikunde testen, en is ideaal voor kleine tot  grote volume laboratoria. De oplossing levert immers een ongekende flexibiliteit voor aanpassingen aan veranderende testbehoeften en ruimte. Er kunnen tot tien componenten worden gecombineerd in meer dan 300 verschillende configuraties, waaronder lineaire, L-, en U-opstellingen. De oplossing kan functioneren als stand-alone systeem of worden verbonden met Aptio® Automation zo een uitgebreide en multidisciplinaire oplossing te vormen  voor immunlogische en scheikunde testen, evenals stolling, hematologie- , plasma-proteïnen, en andere disciplines. Dankzij de immunologie analyzer die tot 440 tests per uur uitvoert2, heeft de Atellica™ Solution de grootste productiviteit per vierkante meter1 in de IVD industrie

Een belangrijk kenmerk is het stalentransport via de Atellica Magline™ , de gepatenteerde bi-directionele, magnetische transporttechnologie die tien keer sneller is dan conventionele stalentransportsystemen. Bovendien biedt de oplossing innovatieve mogelijkheden voor het beheer van stalen. De transporttechnologie, samen met een 3D multi-vision camerasysteem, intelligente sample-routing  en automatische kwaliteitscontrole (QC) en kalibratie, biedt laboratoria onafhankelijke controle van elk apart staal (routine en STAT) om snelle, kwalitatief hoogwaardige patiëntresultaten te genereren.

De Atellica™ Solution vereenvoudigt de taken in het klinisch laboratorium dankzij een intelligent beheer van de stalen. De oplossing kan meer dan dertig verschillende types stalen  verwerken, waaronder pediatrische buisjes en cups. Verder kunnen laboratoria door dezelfde reagentia en consumables te gebruiken voor verschillende analyzers, het voorraadbeheer optimaliseren en consistente patiëntresultaten leveren, ongeacht waar patiënten worden getest.

“De Atellica TM Solution geeft ons de technologie waar we heel lang op hebben gewacht”, aldus Dr. Jose Luis Bedini, hoofd van de Core Lab Operative Area, Hospital Clínic de Barcelona. “Onze verwachtingen als laboratoriumprofessionals zijn werkelijkheid geworden. Eindelijk zien wie iets wat compleet nieuw is voor de centrale laboratoria en iets wat zal voldoen aan onze vereisten op workflow en technisch gebied.”

Wat de Atellica TM Solution zo krachtig maakt, is een uitgebreid menu van 170 testen3, inclusief een TAT van tien minuten voor belangrijke cardiologie-, fertiliteits- en schildkliertesten, met nog eens 50 testen in de pijplijn. De immunologie analyzer  heeft een uniek ontwerp met een dubbele incubatie-ring (waarvoor het patent is aangevraagd), temperatuur- en luchtvochtigheidscontrole in de reactiekamer, met daarnaast een nieuwe generatie magneten voor sterkere scheiding van de magnetisch partikels en performantere wasprocedures die leiden tot verbeterde CV’s. Al deze kenmerken maken een snel en zeer precies resultaat mogelijk. .

De Atellica TM Solutionwerd ontwikkeld en levert betrouwbaarheid, monitoring op afstand, de nieuwstestandaarden op het vlak van autorecovery, en  vele andere service-innovaties die de uptime maximaliseren.

Siemens Healthineers heeft als strategische doelstelling om zorgverleners wereldwijd te helpen hun uitdagingen aan te gaan en excellentie te bieden in hun werk. Met producten zoals de AtellicaTM Solution helpt Siemens Healthineers laboratoriumprofessionals om hun werkzaamheden te vergemakkelijken zodat ze zich kunnen focussen op betere klinische resultaten.

 

1 Afhankelijk van testcombinatie.
2 Vergeleken met belangrijke concurrenten in de IVD-markt.
3 Beschikbaarheid van het product verschilt per land.

 

Siemens Healthineers is de afzonderlijk bestuurde gezondheidsafdeling van Siemens AG, die zorgverleners wereldwijd helpt de huidige uitdagingen aan te gaan en uitstekend werk te leveren in hun omgeving. Siemens Healthineers, marktleider in medische technologie, innoveert voortdurend zijn portfolio van producten en diensten in de kernactiviteiten van diagnostische en therapeutische beeldvorming, laboratoriumdiagnostiek en moleculaire geneeskunde. Siemens Healthineers is ook actief bezig met de ontwikkeling van zijn digitale gezondheidsdiensten en bedrijfsdiensten. Om cliënten te helpen slagen in de huidige dynamische gezondheidszorgmarkt levert Siemens Healthineers nieuwe businessmodellen voor zorgverleners af, die de kansen maximaliseren en de risico's minimaliseren. In het boekjaar 2016, dat op 30 september 2016 eindigde, heeft Siemens Healthineers een omzet van € 13,5 miljard en een winst van meer dan € 2,3 miljard gerealiseerd, met wereldwijd ongeveer 46.000 medewerkers. Meer informatie is te vinden op www.siemens.com/healthineers.

26-9-2017