Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens en INSIGHTEC sluiten overeenkomst voor ruimere toegang tot de Exablate Neuro-technologie

Erlangen (Duitsland) en Haifa (Israël), 15 augustus 2016 - INSIGHTEC, wereldleider in MR-gestuurde gerichte ultrasoontherapie (MRgFUS), kondigde vandaag aan een strategische overeenkomst te hebben gesloten met Siemens Healthineers, wereldleider in MR-beeldvorming (MRI). De strategische samenwerking houdt de ontwikkeling in van de compatibiliteit tussen Exablate Neuro en de toonaangevende klinische MRI-systemen van Siemens, MAGNETOM Aera en Skyra (1,5 en 3 tesla). Deze overeenkomst past in de strategie van Siemens Healthineers gericht op het uitbreiden en vervolledigen van het productaanbod voor diagnostische beeldvorming met geavanceerde therapieoplossingen. Beide partijen zullen ernaar streven zowel klanten met reeds geïnstalleerde systemen als klanten waar nieuwe systemen geïnstalleerd worden, toegang tot Exablate Neuro te verlenen.

Exablate Neuro is ‘s werelds eerste en enige CE- en FDA-goedgekeurde oplossing voor de niet-invasieve toepassing van MR-gestuurde gerichte ultrasone golven voor de behandeling van essentiële tremor en andere aandoeningen. Klinisch onderzoek, ontwikkeling en goedkeuringen door regelgevende instanties zijn reeds aan de gang voor verdere neurochirurgische toepassingen en markten.

“Dankzij onze overeenkomst met Siemens Healthineers zullen we de marktaanwezigheid van Exablate Neuro aanzienlijk kunnen uitbreiden. Siemens heeft onze technologie aangenomen en samen zullen we onze therapie beschikbaar maken voor veel meer patiënten en zorgverleners”, aldus Maurice R. Ferré MD, Chief Executive Officer en Chairman of the Board bij INSIGHTEC. “INSIGHTEC engageert zich ertoe verder in onderzoek en ontwikkeling te investeren om de MRgFUS-technologie nog te verbeteren. Dankzij de strategische samenwerking met Siemens Healthineers zullen meer patiënten en onderzoekers wereldwijd voordeel kunnen halen uit de unieke MRgFUS-technologie”, zo besloot hij.

Ook Christoph Zindel, MD, Senior Vice President en General Manager van het businesssegment Magnetische Resonantie van SIEMENS Healthineers benadrukt het belang van de overeenkomst. “Dit strategische partnership van twee toonaangevende organisaties is boeiend en veelbelovend. Het benadrukt de strategie van Siemens Healthineers die betere resultaten voor de patiënten nastreeft door het productaanbod voor diagnostische beeldvorming uit te breiden met geavanceerde therapieën voor neurologische en andere aandoeningen. Samen met INSIGHTEC en zijn vernieuwende technologie zullen we de gezondheidszorg verder verbeteren dankzij ons uitgebreide onderzoek en ons wereldwijde netwerk van klinische klanten.”

Exablate Neuro maakt gebruik van gerichte ultrasone golven om weefsel diep in de hersenen zonder enige incisie nauwkeurig te lokaliseren en te ableren met maximale beperking van het risico van beschadiging van het omliggende gezonde weefsel. Met de MR-beeldvorming van Siemens kunnen een patiëntspecifieke behandelingsplanning en een continue temperatuurmonitoring worden voorzien voor de realtime beoordeling van het behandelingsresultaat tijdens Exablate Neuro-procedures.

Meer informatie over INSIGHTEC vindt u op www.insightec.com

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 garant staat voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor stroomopwekking, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2015, afgesloten op 30 september 2015, noteerde Siemens een omzet van € 75,6 miljard en werd een nettowinst van € 7,4 miljard gerealiseerd. Eind september 2015 had het bedrijf wereldwijd zo’n 348.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

INSIGHTEC is wereldleider in MR-gestuurde gerichte ultrasoonsystemen (MRgFUS). Exablate, het niet-invasieve therapieplatform van het bedrijf, transformeert de behandeling van verscheidene aandoeningen in de neurochirurgie, de oncologie en op het vlak van de gezondheid van de vrouw. Bij een MRgFUS-behandeling zorgen de gerichte ultrasone golven voor de ablatie van het zieke weefsel, terwijl de MRI de nodige ondersteuning voorziet d.m.v. beeldvorming en temperatuurmonitoring in realtime. Alsmaar meer gereputeerde artsen in meer dan 120 toonaangevende medische centra wereldwijd erkennen de klinische waarde van MRgFUS. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan: www.insightec.com.

27-9-2016