Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens Healthineers kondigt de overname van Fast Track Diagnostics aan

  • Het uitgebreide menu van CE-gemarkeerde testen voor de detectie van infectieuze ziekten en syndromic panels1 van Fast Track Diagnostics (FTD) breidt het portfolio voor moleculaire diagnostiek van Siemens Healthineers uit

  • De FTD-kits kunnen met één enkele test verschillende infecties onderscheiden

Siemens Healthineers heeft een overeenkomst getekend om het in Luxemburg gevestigde Fast Track Diagnostics (FTD) over te nemen. FTD biedt wereldwijd diagnostische testen aan die, in tegenstelling tot een klinisch onderzoek, via één en dezelfde test zowel virale, bacteriële als andere infecties kunnen onderscheiden. Met het toevoegen van FTD-producten aan zijn portfolio voor moleculaire diagnostiek investeert Siemens Healthineers verder in precisiegeneeskunde en een betere patiëntenzorg, met oplossingen die meerdere diagnostische testen overbodig maken en de resultaten voor patiënten versnellen en verbeteren.

De overname van FTD vergroot het menu van het Siemens Healthineers VERSANT® kPCR Molecular System1. Met meer dan 80 testen en syndroompanels, wordt nu een allesomvattende oplossing voor het moleculair testen van infectieuze ziekten aangeboden. Bovendien stellen de open toepassingen van de FTD testen, Siemens Healthineers in staat om een breder klantenbestand te bedienen.

“Door de hoogwaardige en kosteneffectieve oplossingen van Fast Track Diagnostics te integreren in ons eigen geavanceerde moleculaire-diagnostiekportfolio, blijft Siemens Healthineers zijn aanwezigheid op het gebied van moleculaire testen en precisiegeneeskunde versterken en uitbreiden ", aldus Fernando Beils, Hoofd Molecular Diagnostics bij Siemens Healthineers. “We zijn enthousiast om zowel de FTD-producten als hun team in de Siemens Healthineers-familie op te nemen.”

De testen van FTD zijn realtime Polymerase Chain Reaction (PCR) kits, die zowel voor singleplex als syndroomtesting kunnen worden gebruikt. De PCR-techniek vergroot nucleïnezuren (RNA en DNA) in laboratoriumstalen, waardoor artsen op basis van slechts een klein staalvolume infecties kunnen opsporen. De testen richten zich op infectieuze aandoeningen zoals gastro-enteritis, meningitis, hepatitis, infecties van het ademhalings- en van het immuundeficiëntiesysteem, tropische ziekten, seksueel overdraagbare aandoeningen, en kinderziekten, en kunnen meer dan 140 virussen, bacteriën, parasieten, en schimmels onderscheiden. Het testen op het infectueuze ziektespectrum komt samen in één enkel moleculair ecosysteem en in een virtueel open platform. Siemens Healthineers zorgt op die manier voor topkwaliteit, van extractie tot detectie, en voor een verhoogde workflow-efficiëntie voor grote en kleine moleculaire laboratoria.

“De combinatie van FTD's brede gamma testen met de Siemens Healthineers portfolio kan voor al onze klanten wereldwijd enorm veel betekenen", stelt Bill Carman, CEO van Fast Track Diagnostics. “Door onze inspanningen te bundelen, stellen we zorgverleners beter in staat om hun huidige uitdagingen aan te gaan en betere resultaten te leveren naar hun patiënten toe."

“Door tegemoet te komen aan de steeds evoluerende behoeften van onze klanten en de markt voor moleculair onderzoek, helpen we hen om hun patiënten een efficiëntere en effectievere zorg te bieden", bevestigt Dr. David Stein, Hoofd Strategie & Innovatie van Siemens Healthineers. “Deze grote stap voorwaarts, samen met onze nieuwste teamleden van FTD, is het meest recente voorbeeld van ons voortdurende engagement naar onze klanten in de moleculaire diagnostiek en hun patiënten toe.”

Met de overname komen de vestigingen van FTD in Luxemburg, Malta en India en zijn personeelsbestand van ongeveer 80 werknemers onder de vleugels van Siemens Healthineers. FTD blijft wereldwijd actief onder de merknaam Fast Track Diagnostics.

 

Het origineel persbericht (in het Engels) kunt u nalezen op: www.siemens.com/press/PR2017120115HCEN

 

1De (hier vermelde) producten/functies zijn niet in alle landen in de handel verkrijgbaar. De verkrijgbaarheid van het product kan per land verschillen en is afhankelijk van de specifieke regelgevingen. Neem contact op met uw plaatselijke vertegenwoordiger voor de beschikbaarheid ervan. Neem voor meer informatie contact op met uw lokale Siemens Healthineers-organisatie.

 

Siemens Healthineers is de afzonderlijk beheerde gezondheidszorgentiteit van Siemens AG, die zorgverleners wereldwijd in staat stelt om betere resultaten te halen tegen lagere kosten, door hen te steunen in hun streven naar een uitbreiding van de precisiegeneeskunde, naar de transformatie van de zorgverlening, de verbetering van de patiëntenbeleving en de digitalisering van de gezondheidszorg. Siemens Healthineers is toonaangevend in medische technologie en vernieuwt voortdurend het portfolio van producten en diensten in zijn kernactiviteiten van diagnostische en therapeutische beeldvorming, laboratoriumdiagnostiek en moleculaire geneeskunde. Siemens Healthineers werkt ook actief aan de verdere ontwikkeling van digitale gezondheidszorgdiensten en professionele diensten.
In het boekjaar 2017, dat op 30 september 2017 eindigde, heeft Siemens Healthineers een omzet van € 13,8 miljard en een winst van meer dan € 2,5 miljard gerealiseerd, met wereldwijd ongeveer 48.000 medewerkers. Meer informatie is te vinden op www.siemens.com/healthineers

21-12-2017