Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens Healthineers kondigt nieuwe strategische samenwerking voor moleculaire testing met Fast-track Diagnostics aan

  • Siemens Healthineers hevelt de analyses en de multisyndromische paneltesten van FTD over naar het bredere menu voor het VERSANT® kPCR Molecular System 1

Vanuit het streven om zijn klanten ruimere, omvattendere oplossingen inzake moleculaire testing aan te bieden, kondigt Siemens Healthineers een nieuwe, strategische samenwerking met Fast-track Diagnostics (FTD) aan. Dat betekent dat het menu van het  VERSANT® kPCR Molecular System van Siemens Healthineers wordt verrijkt met een breed aanbod van CE-gemarkeerde kits en multisyndroompanelen.1 De uitbreiding met het brede scala van kits en panelen van FTD - voor aandoeningen van de luchtwegen tot gastro-enteritis, van het centraal zenuwstelsel tot infectieziekten bij kinderen - verruimt het volledige moleculaire testbereik van Siemens en draagt zo bij tot  spitstechnologische prestaties van extractie tot detectie en tot een verhoogde efficiëntie van de workflow voor alle moleculaire laboratoria, ongeacht de omvang ervan.

“De voorbije 24 maanden heeft Siemens Healthineers significante doorbraken tot stand gebracht in het aanreiken van moleculaire diagnostische toepassingen en diensten”, aldus Fernando Beils, hoofd van de dienst Molecular Diagnostics bij Siemens Healthineers. “We blijven ons moleculair systeem versterken en verruimen door het aanbieden van een omvattende en schaalbare oplossing voor accurate diagnosticering en monitoring voor onze klanten over de hele wereld via onze alliantie met Fast-track Diagnostics.”

Het VERSANT® kPCR Molecular System, een gevestigde marktspeler in moleculaire tests voor hiv en hepatitis, omvat nu meer dan 75 analyses en versterkt hiermee het testaanbod voor het spectrum van infectieziekten in één enkel moleculair ecosysteem.

“Het VERSANT kPCR Molecular System is perfect geschikt voor ons brede aanbod van analyses, waardoor laboratoria nu nagenoeg alle infectieziekten kunnen diagnosticeren in één workflow”, zo stelt Bill Carman, CEO van Fast-track Diagnostics.

Siemens Healthineers biedt zijn klanten nu de mogelijkheid om te werken met één enkel, geconsolideerd systeem met een breed menu en virtueel open platform, waardoor gezondheidszorgaanbieders kunnen inspelen op de huidige uitdagingen, vooral tegen het licht van een toenemende trend naar een waardegestuurde gezondheidsfilosofie die in grote mate vertrouwt op een verhoogde productiviteit en gestroomlijnde workflows Met dit voor ogen heeft Siemens Healthineers van de groei en verbetering binnen de moleculaire diagnostiek een kernprioriteit gemaakt voor zijn groeigerichte businessstrategie.

 

1 De vermelde producten/functies zijn niet in alle landen in de handel verkrijgbaar. Wegens de specifieke regelgeving kan de toekomstige beschikbaarheid niet worden gegarandeerd. Voor meer informatie kan u contact opnemen met uw lokale Siemens Healthineers-organisatie.

 

Siemens Healthineers is de afzonderlijk beheerde gezondheidszorgentiteit van Siemens AG die gezondheidszorgaanbieders wereldwijd in staat stelt hun actuele uitdagingen aan te gaan en zich te onderscheiden op  hun  respectieve  domeinen. Als toonaangevende speler op het vlak van medische technologie vernieuwt Siemens Healthineers voortdurend zijn aanbod van producten en diensten met focus op diagnostische en therapeutische beeldvorming en voor laboratoriumdiagnostiek en moleculaire geneeskunde. Siemens Healthineers werkt ook actief aan de verdere ontwikkeling van digitale gezondheidszorgdiensten en professionele diensten. Om klanten te helpen succesvol te zijn in de hedendaagse dynamische gezondheidszorgmarkt, ondersteunt Siemens Healthineers nieuwe bedrijfsmodellen die hun kansen maximaliseren en hun risico's tot een minimum beperken. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, realiseerde Siemens Healthineers een omzet van € 13,5 miljard en een winst van meer dan € 2,3 miljard, en waren er wereldwijd ongeveer 46.000 medewerkers in dienst. Meer informatie vindt u op www.siemens.com/healthineers.

 

Sinds de oprichting van Fast-track Diagnostics in 2007, is het bedrijf uitgegroeid tot een van de toonaangevende leveranciers van realtime PCR multiplex testing voor de detectie van infectieziekten op basis van een syndromische benadering. Meer informatie vindt u op www.fast-trackdiagnostics.com.

13-6-2017