Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens legt de eerste steen voor de uitbreiding in Walpole (Massachusetts), een mijlpaal in de investeringsstrategie om de zorgsector te transformeren

  • De uitbreiding zal voor een forse groei zorgen van een van de belangrijkste productie- en R&D-faciliteiten voor laboratoriumdiagnostiek in Walpole (Massachusetts).

  • De investering van 300 miljoen dollar maakt onderdeel uit van de bredere strategie van Siemens om lokale waarde te creëren in de VS, de grootste markt van Siemens.

  • Het internationale technologiebedrijf is geëngageerd om de Amerikaanse geavanceerde productiesector te versterken, de groei van lokale economieën te stimuleren en goed betaalde banen te creëren.

  • Siemens Healthineers levert wereldwijd jaarlijks meer dan 10 miljard diagnostische tests.

Siemens investeerde de voorbije 15 jaar 40 miljard dollar in de VS en vandaag legde het bedrijf de eerste steen voor een forse uitbreiding van een belangrijke productie- en R&D-faciliteit van Siemens Healthineers voor laboratoriumdiagnostiek in Walpole (Massachusetts). Daardoor zullen er in de loop van de volgende 10 jaar tot 700 nieuwe hoogtechnologische banen gecreëerd worden. De investering van 300 miljoen dollar in Walpole maakt onderdeel uit van de bredere strategie van Siemens om lokale waarde te creëren in de VS, de grootste markt van het bedrijf. Daartoe krijgt het bedrijf een extra impuls om de gezondheidsdiensten van klanten om te vormen zodat zij het leven van hun patiënten kunnen verbeteren.

“Overal ter wereld verandert de gezondheidszorg en die veranderingen bieden geweldige mogelijkheden voor dienstverleners, voor patiënten en ook voor ons bedrijf”, aldus Michael Sen, lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG en voorzitter van de Raad van Toezicht van Siemens Healthcare GmbH. “Vandaag leveren we jaarlijks meer dan 10 miljard testen voor laboratoriumdiagnostiek. Het is onze missie om dat aantal nog te vergroten en daarbij zal Walpole een belangrijke rol spelen. Daarom investeren we 300 miljoen dollar in deze vestiging, een van de grootste afzonderlijke kapitaalinvesteringen ooit van Siemens Healthcare in de VS. Ons doel is om vanuit Walpole innovaties teweeg te brengen, innovaties die een voordeel zullen bieden voor onze klanten en voor Siemens, en die vooral patiënten ten goede zullen komen.”

Siemens wil samen met de afzonderlijk beheerde gezondheidszorgbedrijf Siemens Healthineers de geavanceerde industriesector in de VS een boost geven, lokale economieën stimuleren en goed betaalde banen creëren. Daartoe wil het bedrijf innovatieve producten ontwikkelen die de algemene concurrentiepositie van Amerikaanse industrieën versterken.

“Siemens is al meer dan 160 jaar actief in de Verenigde Staten. We exporteren niet enkel producten en oplossingen naar Amerika maar de uitbreiding van Walpole toont aan dat we ook gedreven zijn om hier te produceren, hier mensen aan te werven en nauwer met Amerikaanse klanten samen te werken”, aldus Lisa Davis, voorzitter en CEO van Siemens en lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG. “Door hier in de VS te investeren in geavanceerde productieprocessen creëert Siemens waarde voor klanten en de samenleving, het zorgt voor goed betaalde banen, stimuleert de export en levert meer bestellingen op voor lokale bedrijven, ongeacht hun omvang.”

Sterke productiecapaciteiten vormen de ruggengraat voor krachtige innovatie en zijn een uitstekende productenpijplijn die het verschil maakt, zowel in de activiteiten van de zorgverleners als in het leven van hun patiënten. Siemens Healthineers bevindt zich in de unieke positie om de bedrijfsbrede en afdelingsgebonden uitdagingen van de zorgverleners met behulp van medische technologie op te lossen tijdens het zorgtraject van de patiënt. Die technologie biedt oplossingen om ziektes te voorkomen via diagnose en behandeling. Daardoor worden de producten van het bedrijf gebruikt in 8 op de 10 Amerikaanse ziekenhuizen en in de 15 beste ziekenhuizen van de U.S. News & World Report’s 2015-16 Best Hospitals Honor Roll.

“Onze regering heeft ons engagement op vlak van levenswetenschappen, onderzoek en ontwikkeling gestimuleerd door zo’n 500 miljoen dollar vrij te maken voor strategische investeringen om bedrijven te ondersteunen inzake innovatie en technologie”, vertelt gouverneur Charlie Baker. “Dankzij bedrijven zoals Siemens blijft Massachusetts een wereldleider in de industrie en we zien hun groei en investering in Walpole als een aanwinst om de wereldwijde zorgsector te ondersteunen.”

Naarmate de wereldwijde zorgsector verandert, blijven zorgverleners onder druk staan om betere resultaten te leveren tegen een lagere prijs.

“Onze investering in Walpole vergroot onze wereldwijde aanwezigheid en weerspiegelt onze jarenlange innovaties om zorgverleners te helpen hun huidige en toekomstige operationele uitdagingen aan te gaan”, aldus Franz Walt, President Laboratory Diagnostics bij Siemens Healthineers. “Dankzij deze investering zullen we onze capaciteiten kunnen vergroten om oplossingen aan te bieden zoals ons nieuwe Atellica™-productportfolio dat laboratoriumprofessionals meer controle en eenvoud biedt. Daardoor gaat er minder tijd verloren aan processen en wordt er meer tijd gespendeerd aan het verbeteren van de resultaten.”

Siemens investeert jaarlijks meer dan 1 miljard dollar in R&D in de VS. De vestiging in Walpole is op zijn beurt een van de meer dan 60 Amerikaanse productielocaties van Siemens die met meer dan 36.000 Amerikaanse leveranciers werken. Vorig jaar exporteerden de productielocaties van Siemens wereldwijd meer dan 5 miljard dollar aan producten, wat ervoor zorgt dat het bedrijf een netto-exporteur is.

* “A Policy Primer on Diagnostics”, AdvaMedDX, juni 2011

 

Bekijk hier onze mediakit: www.siemens.com/press/walpole

 

Siemens Healthineers is de afzonderlijk beheerde gezondheidszorgentiteit van Siemens AG die gezondheidszorgaanbieders wereldwijd helpt bij het aangaan van hun actuele uitdagen en het zich onderscheiden door uitmuntende prestaties op hun respectieve domeinen. Als toonaangevende leverancier van medische technologie verzekert Siemens Healthineers de voortdurende vernieuwing van zijn producten- en dienstenaanbod voor zijn kerndomeinen van diagnostische en therapeutische beeldvorming evenals op het vlak van laboratoriumdiagnostiek en moleculaire geneeskunde. Siemens Healthineers ontwikkelt eveneens actief het aanbod van digitale gezondheidszorg- en professionele diensten. Om klanten te helpen successen te boeken in de hedendaagse dynamische gezondheidszorgmarkt, ontwikkelt Siemens Healthineers nieuwe businessmodellen die de mogelijkheden voor gezondheidszorgaanbieders maximaliseren en hun risico's tot een minimum beperken.
In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, genereerde Siemens Healthineers een omzet van € 13,5 miljard, werd er een winst van meer dan € 2,3 miljard gerealiseerd, en waren er wereldwijd ongeveer 46.000 medewerkers in dienst. Meer informatie vindt u op www.siemens.com/healthineers

4-7-2017