Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

SüdLeasing plaatst bestelling voor 20 locomotieven in opdracht van SBB Cargo International

  • Bestelling voor 20 Vectron MS-locomotieven inclusief Full Service

  • Inzet door SBB Cargo International op Rijn-Alpencorridor

  • Optie voor 20 extra locomotieven

De Zwitserse operator SBB Cargo International AG heeft in samenwerking met SüdLeasing GmbH een order voor 20 Vectron MS-locomotieven geplaatst bij Siemens Mobility. De locomotieven zullen door SBB Cargo International bij SüdLeasing worden geleased op basis van een langdurig leaseplan met een flexibele looptijd. Hiernaast heeft SBB Cargo International een optie genomen voor 20 extra locomotieven van Siemens Mobility.

Deze meerspanningslocomotieven zijn bedoeld om op de Rijn-Alpencorridor te worden ingezet en werden ontworpen om te rijden op spoorlijnen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Nederland (DACHINL). Ze hebben een maximumvermogen van 6,4 MW en zijn uitgerust met het Europese treinbesturingssysteem (ETCS) evenals met nationale veiligheids- en treinbeïnvloedingssystemen. De locomotieven zullen in de Siemens Mobility-fabriek in München-Allach worden gebouwd. Hun oplevering is gepland tussen eind 2019 en midden 2020 om te verzekeren dat SBB Cargo International op tijd voor de opening van de Ceneri-basistunnel (CBT) in december 2020 over de locomotieven beschikt.

SBB Cargo International heeft met Siemens Mobility ook een Full Service-overeenkomst op lange termijn gesloten. De service- en onderhoudsdiensten worden voorzien langsheen de Rijn-Alpencorridor.

“Met de uitbreiding van onze Vectron-vloot vervangen we onze oude Re 620- en Re 420-vloot, die ontworpen was om exclusief op het Zwitserse spoor te rijden, bijna volledig.
We focussen nu op een vloot van efficiënte, uiterst geavanceerde meerspanningslocomotieven die voor ons een belangrijke bouwsteen zal vormen met het oog op de opening van de Ceneri-basistunnel (CBT) eind 2020”, aldus Sven Flore, CEO van SBB Cargo International.

“Met onze meerspanningslocomotieven kan SBB Cargo International op de Rijn-Alpencorridor van Nederland tot in Italië rijden zonder van locomotief te moeten veranderen. Zo maken we vrachtvervoer doorheen Europa snel, efficiënt en milieuvriendelijk. De Full Service-overeenkomst verzekert onze klant hierbij een optimale beschikbaarheid”, aldus Sabrina Soussan, CEO van Siemens Mobility.

 

Dit persbericht is samen met een persfoto beschikbaar op www.siemens.com/press/vectron

 

Siemens Mobility is een afzonderlijk beheerde onderneming van Siemens AG. Siemens Mobility is al meer dan 160 jaar leider in transportoplossingen en blijft zijn portfolio continu innoveren in zijn kernactiviteiten, namelijk rollend materieel, spoorautomatisering en -elektrificatie, kant-en-klare systemen, intelligente verkeerssystemen en aanverwante diensten. Door middel van digitalisering stelt Siemens Mobility mobiliteitsoperatoren over de hele wereld in staat infrastructuur intelligent te maken, waarde duurzaam te verhogen over de gehele levenscyclus, de ervaringen van de passagiers te verbeteren en beschikbaarheid te garanderen. In boekjaar 2018, dat eindigde op 30 september 2018, boekte de vroegere Siemens Mobility-afdeling een omzet van € 8,8 miljard en telde de onderneming wereldwijd 34.200 medewerkers. Meer informatie is beschikbaar op: www.siemens.com/mobility.

25-7-2019