Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens levert 26 locomotieven voor Deense spoorwegen

  • Danske Statsbaner (DSB) plaatst order voor Vectron-locomotieven in AC-uitvoering

  • Optie voor 18 extra locomotieven

  • Levering vanaf eind 2020

De nationale spoorwegmaatschappij van Denemarken, Danske Statsbaner (DSB) en Siemens hebben een overeenkomst gesloten voor de levering van 26 Vectron-locomotieven in wisselstroomuitvoering. De locomotieven zullen ingezet worden voor verbindingen tussen Denemarken en Duitsland. De levering van de rijtuigen gaat vanaf eind 2020 van start. De overeenkomst omvat tevens het onderhoud gedurende tien jaar, met een optie voor de levering van 18 extra locomotieven en de mogelijke verlenging van het onderhoudscontract met 5 jaar. De locomotieven zullen in de Siemens-fabriek in München-Allach gebouwd worden.

“Met dit order zetten we de succesvolle koers van onze Vectron-locomotieven verder. De Deense spoorwegen investeren in een bewezen product dat garant staat voor hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Bovendien voldoet de Vectron aan alle eisen voor internationaal treinverkeer”, aldus Sabrina Soussan, CEO van de Siemens-divisie Mobility.

De nieuwe locomotieven zullen hoofdzakelijk op regionale pendelverbindingen ingezet worden als tractie-eenheden voor de 113 dubbeldeksrijtuigen van DSB. Alle locomotieven beschikken over een maximaal vermogen van 6.400 KW en een topsnelheid van 200 km/h. De Vectron AC-locomotieven zijn uitgerust met spanningssystemen van 15 kV / 16,7 Hz en van 25 kV / 50 Hz AC en ze zijn tevens voorzien van het Europese ETCS-beveiligingssysteem en met PZB/LZB en DK-STM.

Siemens heeft in totaal al 670 Vectron-locomotieven verkocht aan 37 klanten in 15 landen. De volledige Vectron-vloot heeft al meer dan 110 miljoen kilometer op de teller. De locomotieven zijn bovendien gecertificeerd voor spoorverkeer in Bulgarije, Duitsland, Finland, Italië, Kroatië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Zweden, Zwitserland, Tsjechische Republiek, Turkije en Hongarije.

 

Dit persbericht is samen met extra documentatie beschikbaar op www.siemens.com/presse/vectron

 

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

Meer informatie over de Siemens-divisie Mobility vindt u op www.siemens.com/mobility

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Met zijn beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2017, afgesloten op 30 september 2017, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,2 miljard. Eind september 2017 had het bedrijf wereldwijd zo’n 377.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

13-4-2018