Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

500ste elektrische Vectron-locomotief besteld

  • Acht bijkomende Vectron-locomotieven voor European Locomotive Leasing (ELL)

  • ELL is momenteel de grootste Vectron-klant

  • Tot nu toe 507 locomotieven besteld

European Locomotive Leasing (ELL), een leverancier van "full-service" leasing voor elektrische locomotieven, heeft nog eens acht Vectron-locomotieven besteld bij Siemens. ELL is momenteel de grootste Vectron-klant. De multisysteem-locomotieven hebben een maximumvermogen van 6,4 MW en een topsnelheid van 200 km/h. ELL zal de locomotieven in leasing geven aan České Dráhy voor het reizigersvervoer op de lijn Praag-Berlijn. Met deze bestelling heeft Siemens de kaap van 500 verkochte elektrische locomotieven overschreden – de teller staat momenteel op in totaal 507.

"Deze mijlpaal illustreert het succesverhaal en de betrouwbare service van onze Vectron-locomotieven in heel Europa. We hebben reeds 31 klanten in 14 landen overtuigd van ons flexibel platform en onze op maat gemaakte uitrusting," vertelde Jochen Eickholt, CEO van de Siemens Mobility-divisie.

Siemens-locomotieven worden gebruikt voor goederen- en reizigersverkeer. De eerste Vectron werd in 2012 geleverd aan Railpool, de locomotief-leasingmaatschappij gevestigd in München, Duitsland. Tijdens de ontwikkeling van de locomotief lag de klemtoon op een toekomstgericht design, investeringszekerheid, milieu-compatibiliteit, verwisselbaarheid, retrofit-capaciteit en omzetbaarheid.

De Vectron kan als zuiver elektrische versie worden geleverd voor werking met wisselstroom (AC) of gelijkstroom (DC) voedingssystemen, of als multisysteem-variant (MS) in de vermogensklassen 5,2 MW, 5,6 MW en 6,4 MW. Naast de gewenste nationale treincontrolesystemen kunnen de locomotieven ook worden uitgerust met het recentste Europese treincontrolesysteem (ETCS). De locomotieven worden gebouwd in de Siemens-fabriek in München-Allach, Duitsland.

De Vectron-vloot heeft ondertussen meer dan 75 miljoen kilometer afgelegd. De locomotieven zijn momenteel gecertificeerd voor gebruik in Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Finland, Duitsland, Hongarije, Italië, Noorwegen, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Zweden, Zwitserland en Turkije.


 

Dit persbericht en een foto zijn beschikbaar op: www.siemens.com/press/vectron

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

Meer informatie over de divisie Mobility kunt u vinden op:  www.siemens.com/mobility

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

27-6-2017