Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

57 gelede regionale treinen van Siemens voor Deutsche Bahn

  • DB Regio bestelt 57 gelede treinen op basis van het nieuwe Mireo-platform

  • Bestemd voor netwerk van Rijn-Neckar S-Bahn

  • Gefaseerde indienststelling begint in december 2020

Siemens zal 57 Mireo-treinstellen leveren aan DB Regio AG, de lokale transportafdeling van Deutsche Bahn. Na de lancering van de Mireo in de zomer van 2016 is dit de tweede bestelling voor het nieuwe treinplatform van Siemens, bestemd voor regionaal en pendelverkeer. De Mireo's zijn bestemd voor de Rijn-Neckar S-Bahn (regionaal voorstedelijk spoornet). De treinen worden gebouwd in de fabriek van Siemens in Krefeld, Duitsland.

"We zijn zeer blij met het vertrouwen dat DB Regio in ons stelt met deze opvolgbestelling. Dit is een nieuwe en belangrijke mijlpaal voor de recentste generatie van onze regionale trein, de Mireo. De Mireo combineert hoogwaardige prestaties, een comfortabele reizigerservaring en optimale flexibiliteit over de volledige levenscyclus van de trein," vertelt Sabrina Soussan, CEO van de Siemens-afdeling voor hogesnelheidstreinen, regionale treinen en locomotieven.


De klanten voor de Mireo zijn het Ministerie voor Transport in Baden-Württemberg, het Zweckverband Schienenpersonennahverkehr Rheinland-Pfalz Süd (speciale vereniging voor regionaal spoortransport Rijnland-Pfalz Zuid) (ZSPNV RLP Süd) en het Verkehrsverbund Rhein-Neckar GmbH (VRN – Rijn-Neckar openbaar vervoersnetwerk). Wanneer de treinen worden geleverd, wordt het eigendom ervan overgedragen aan een staatsbedrijf en worden ze door DB Regio geleaset op basis van een vervoerscontract met een looptijd van 14 jaar. De Mireo zal worden gebruikt op een S-Bahn op de toekomstige lijnen S5, S6, S8 en S9 in de regio Rijn-Neckar.

Bovendien wordt hij ingezet als de “Murgtäler Radexpress” op de route tussen de steden Mannheim en Baiersbronn. De indienststelling gebeurt in twee fasen: Op de routes in de staten Baden-Württemberg en Zuid-Hessen beginnen ze in december 2020, terwijl de dienst op de route Mannheim – Mainz (grotendeels in de deelstaat Rijnland-Pfalz) begint in december 2021.

Dit persbericht en een foto zijn beschikbaar op: www.siemens.com/press/mireo

 

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/Siemens_Press

Voor meer informatie over de Mobility-divisie raadpleegt u: www.siemens.com/mobility

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

17-8-2017