Tools

Siemens BelgiëSiemens België

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Avenio-trams voor München

For the business and trade press
Berlijn, 25.09.2014

Op de Innotrans-beurs van dit jaar presenteert Siemens vier rijtuigen van zijn nieuwe Avenio-tram, speciaal gebouwd voor München. De eerste van acht nieuwe Siemens Avenio-trams trad in november 2013 voor het eerst op in München. De nieuwe tram voor de stedelijke vervoersmaatschappij MVG (Münchner Verkehrsgesellschaft ) zal rijden onder de typebenaming van de klant: “T1”. Het Münchense gemeentebedrijf SWM (Stadtwerke München) bestelde de trams voor het lightrailnetwerk van MVG met het oog op de modernisering en uitbreiding van de actuele voertuigenvloot. Het certificeringproces voor de trams is momenteel nog lopende. 

Als deel van haar programma voor capaciteitsuitbreiding  zal MVG de eerste Duitse vervoermaatschappij zijn die de nieuwe Avenio-tram aankoopt. In september 2012 plaatste SWM een order bij Siemens van in totaal acht voertuigen om door dochteronderneming MVG ingezet te worden. De order is zo’n 29 miljoen euro waard. 

De Avenio is het nieuwe tramplatform van Siemens en werd reeds door klanten in Nederland (Den Haag) en Qatar (Doha) besteld. Als volledig doorlopende lagevloertram biedt de designversie voor München een traploze toegang voor ongeveer 220 reizigers. Binnenin de tram biedt het heldere en traploze reizigerscompartiment extra veel ruimte. Dankzij de volledige zichtbaarheid doorheen de tram wordt het veiligheidsgevoel van de reizigers vergroot. 

Dankzij de lage aslasten kan de Avenio zelfs op oudere lijnen stil rijden, wordt de voertuigslijtage tot een minimum beperkt en ligt het energieverbruik ook een stuk lager. Ook het geluid dat tijdens het rijden en remmen gegenereerd wordt,  werd aanzienlijk teruggeschroefd t.o.v. oudere rijtuigen. Dit biedt  niet alleen voordelen  voor de reizigers maar ook voor voorbijgangers en omwonenden. De Avenio heeft bovendien een recycleerbaarheid van meer dan 90 procent. 

Meer informatie op http://www.siemens.com/presse/innotrans2014