Tools

Siemens BelgiëSiemens België

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

BLS Cargo plaatst order voor 15 meerspanningslocomotieven

For the business and trade press
München, 02.04.2015

  • 15 Vectron MS-locomotieven

  • Inzet op de D-A-CH-I-NL-corridor

  • Topsnelheid van 200 km/h

De Zwitserse spoorvervoersmaatschappij BLS Cargo heeft bij Siemens een order voor 15 meerspanningslocomotieven van het Vectron MS-type geplaatst. De MS-locomotieven zullen op internationale verbindingen tussen Duitsland (D), Oostenrijk (A), Zwitserland (CH), Italië (I) en Nederland (NL) worden ingezet. Alle vereiste tractie- en treincontrolesystemen voor de noord-zuidvrachtcorridor zijn geïntegreerd. De locomotief haalt snelheden tot 200 km/h en beschikt over een vermogen van 6.400 kW. De levering zal in drie fasen verlopen; er wordt verwacht dat de eerste locomotieven in de tweede helft van 2016 in dienst genomen zullen worden.

“Eind 2014 voerde BLS Cargo uitgebreide proefritten en tests van de Vectron-locomotief uit op het vlak van energieverbruik, tractieprestaties, meerspanningssturing, bediening- en onderhoudsmogelijkheden. Het was het totaalconcept van de Vectron dat ons overtuigde”, aldus Dirk Stahl, CEO van BLS Cargo AG.

Jochen Eickholt, CEO van de Siemens-spoorafdeling voegde er het volgende aan toe: “De buitengewone prestaties van onze Vectron-locomotief waren doorslaggevend voor deze order. Het locomotiefontwerp is gebaseerd op een toekomstgericht, flexibel concept dat niet alleen uitgebreide landenpakketten voor pan-Europese inzet omvat, maar ook gedurende de volledige levenscyclus de hoogste efficiëntie verzekert voor onze klanten.”

Dankzij de land- en uitrustingspakketten is de Vectron uiterst schaalbaar; zo kan hij steeds geconfigureerd worden om perfect aan de respectieve vervoerstaken te voldoen. Snelle leveringstijden zijn verzekerd dankzij snel beschikbare type-uitvoeringen. Bovendien zijn dankzij het platformconcept latere upgrades of transformaties van de locomotieven mogelijk met minimale inspanningen om in verscheidene corridors te kunnen worden ingezet.

Dit persbericht is samen met een persfoto beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2015030174MOEN

Meer informatie over de divisie Mobility vindt u op: www.siemens.com/mobility 

Siemens AG (Berlijn en München) is een technologische wereldspeler die reeds meer dan 165 garant staat voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale benadering. De onderneming is actief in meer dan 200 landen met een sterke focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en milieuvriendelijke technologieën is Siemens de nr. 1 in de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van STEG-krachtcentrales, een belangrijke leverancier van elektriciteitstransportoplossingen en een pionier op het vlak van infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijving- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is Siemens ook een toonaangevende leverancier van uitrustingen voor medische beeldvorming – zoals CT- (computertomografie) en MRI-systemen (magnetische resonantie)  – evenals op het vlak van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT. In boekjaar 2014, afgesloten op 30 september 2014, genereerde Siemens uit voortgezette activiteiten een omzet van € 71,9 miljard en een nettowinst van € 5,5 miljard. Eind september 2014 had het bedrijf op voortgezette basis wereldwijd ongeveer 343,000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com

BLS Cargo AG is de aanbieder van corridorvrachtvervoer op de centrale noord-zuidas door Zwitserland. BLS opereert vanuit Zwitserland en biedt, samen met performante partners, klanten een totaalaanbod van servicepakketten tussen de Noordzee en de Middellandse Zee. Het kernaanbod bestaat uit bloktreinen voor onbegeleid gecombineerd vervoer, conventionele vrachtdiensten, evenals "rollende snelweg"-vervoer. Ook spoorvrachtdiensten binnen Zwitserland en import- en exportvervoer vormen een belangrijke pijler van onze activiteiten. In samenwerking met onze internationale partners worden onze moderne MS-locomotieven ingezet op transnationale verbindingen. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op  www.blscargo.ch.