Tools

Siemens BelgiëSiemens België

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Desiro City-treinen voor de Londense Thameslink-route

For the business and trade press
Berlijn, 25.09.2014

Wereldpremière: op de Innotrans-beurs van dit jaar presenteert Siemens in primeur drie volledig geassembleerde rijtuigen voor de nieuwe Desiro City-trein in het kader van het Thameslink-project. Een proefmodel van deze nieuwe Desiro-trein werd al eerder dit jaar in Londen aan het publiek voorgesteld. Deze nieuwe meerdelige elektrische treinstellen van Class 700 bieden een hoger comfortniveau en veel meer flexibiliteit voor de operator. Ze verhogen de capaciteit en betrouwbaarheid van het vervoer op een van de drukste lijnsecties in Europa.

In juni 2013 plaatste het Londense vervoersdepartement (Department for Transport) een order bij Siemens voor de levering van 1.140 treinstellen. Siemens zal vanaf 2016 van start gaan met de levering van deze nieuw ontwikkelde regionale treinen. In totaal is de order goed voor ongeveer 1,6 miljard pond (ofwel zo'n 1,8 miljard euro). Bovendien zal Siemens ook instaan voor het langetermijnonderhoud van de treinen en de bouw van twee nieuwe stelplaatsen speciaal voor dit doeleinde. Dit is de grootste order van Siemens tot nu toe in Groot-Brittannië en een van de grootste orders ooit voor Siemens op het vlak van rollend materieel. Voor dit belangrijke contract heeft Siemens een partnerschap gesloten met Cross London Trains (XLT). XLT is een consortium bestaande uit Siemens Project Ventures GmbH, Innisfree Limited en 3i Infrastructure plc., en is verantwoordelijk voor de financiering van de overeenkomst.

De treinen zullen op de nieuwgebouwde Thameslink-route rijden. Deze Noord-Zuidroute voor  woon-werkverkeer rijdt dwars door Londen en verbindt Bedford, ten noordoosten van de hoofdstad, met Brighton, aan de zuidkust van Engeland. Door de invoering van een hoge capaciteit, langere treinen die met hoge frequentie rijden, verlengde platformen en nieuwe stations, wordt het project als een van de grootste spoorinfrastructuurprojecten in het VK beschouwd.

Voor het Thameslink-project investeerde Siemens bijna 97 miljoen euro in de ontwikkeling van een nieuw treinplatform. De nieuwe Desiro City-trein, die wordt ingezet op voorstedelijke, regionale en langeafstandslijnen, verlaagt het algemene energieverbruik en de spoorslijtage tot 50 % in vergelijking met eerdere modellen. Dankzij een verbeterde binnenindeling verhoogt ook het comfort en de flexibiliteit. Zowel het aantal zitplaatsen als de afstand tussen de plaatsen kan worden aangepast overeenkomstig de reizigersbehoeften en de zone of functie waarvoor de treinen worden ingezet, bvb. extra staanplaatsen of eerder extra ruimte voor fietsen of rolstoelen, enz. De treinen zullen in de Siemens-fabriek in het Duitse Krefeld gebouwd worden en de eerste treinen zouden in 2016 in dienst genomen moeten worden.

Op basis van de jarenlange ervaring opgebouwd bij de levering van ongeveer 1.500 treinstellen van het beproefde Desiro-platform in Groot-Brittannië ontwikkelde Siemens de Desiro City – een nieuw specifiek voor de Britse markt ontworpen platform. Deze treinen zijn tot 25 procent lichter dan de bestaande Desiro-treinenvloot in het VK, hoofdzakelijk dankzij het koetswerk van lichtgewichtaluminium en draaistellen die ongeveer een derde minder wegen. De trein heeft een recycleerbaarheid van ongeveer 95 procent.

De Desiro City is gebaseerd op het concept van enkelvoudige treinstellen. Dit verzekert een hoge mate van flexibiliteit om de treinconfiguratie op de verwachte passagiersvolumes af te stemmen. De Desiro City Thameslink kan gekoppeld worden om treinen van 8 en 12 rijstellen te vormen en kan in dubbele modus werken (750 V DC of 25 kV AC). De treinstellen zijn gebouwd voor een topsnelheid van 160 km/h ofwel ongeveer 100 mph. De Siemens-boordsystemen (OBU), die aan de eisen voor het Europees treinbesturingssysteem (ETCS) Level 2 voldoen, verzekeren de communicatie tussen de treinen en de spoorapparatuur. Een met CO2-sensoren uitgerust verwarming-, ventilatie- en airconditioningsysteem (HVAC)  regelt automatisch de toevoer van verse lucht overeenkomstig het aantal reizigers in elk treinstel.

Siemens zal ook toezien op het onderhoud van de treinenvloot en bouwt bovendien twee nieuwe stelplaatsen voor rollend materieel in Three Bridges en in Hornsey. Siemens is de marktleider op het vlak service en onderhoud in het VK en verzekert elke dag opnieuw het reizigersvervoer door meer dan 350 treinen.

Meer informatie hierover vindt u op http://www.siemens.com/press/innotrans2014