Tools

Siemens BelgiëSiemens België

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Elektrische hybride bus met laadsysteem van Siemens voorgesteld in Hamburg

For the business and trade press
München, 24.11.2014

Frank Horch, minister van transport van Hamburg, en Ulrike Riedel, directielid van Hamburger Hochbahn AG, stelden begin november de nieuwe elektrische hybride bus voor het stadscentrum van Hamburg voor. De nieuwe Volvo-bus wordt gekenmerkt door "plug-in"-technologie en wordt van elektrische stroom voorzien via een laadsysteem van Siemens. De snelle laadstations zijn de recentste ontwikkeling van Siemens voor hoogperformante laadsystemen voor elektrische bussen. De elektrische hybride bus zal vanaf december zuiver met elektrische aandrijfkracht en dus zonder uitstoot rijden op de ca. 7 km lange “Innovationslinie 109” in Hamburg, Duitsland, tussen Alsterdorf en de nieuwe terminal voor elektrische bussen.

"Batterijtechnologie wordt steeds aantrekkelijker voor gebruik in bussen. De elektrische hybride bus is voor ons een belangrijke nieuwe stap op weg naar 100% elektrische bussen. Hochbahn beschouwt zichzelf als industriepartner om belangrijke ervaring op te doen in de dagelijkse werking", vertelt Ulrike Riedel, vice-president voor operations en human resources bij de openbare vervoermaatschappij Hamburger Hochbahn.

Håkan Agnevall, president van Volvo Bus Corporation: "We zijn zeer verheugd en trots op onze succesvolle samenwerking met Hochbahn en Siemens. Het laatste hoogtepunt van onze samenwerking is de nieuwe elektrische hybride bus. Samen met Hochbahn spelen we een voortrekkersrol op het vlak van groene efficiëntie. Vandaag in Hamburg zetten we onze groene ontwikkeling naar volledige elektrische mobiliteit verder."

"Met onze innovatie laad-infrastructuur voor deze nieuwe hybride bussen geven we e-mobiliteit en een toekomstgericht openbaar transport een extra stimulans in Hamburg", vertelde Andreas Laske, projectmanager voor Siemens eBus Solutions.

De lithium-ionbatterij van de Volvo 7900 elektrische hybride wordt opgeladen via twee laadrails op het dak en voorziet de elektromotor (150 kW) van elektrische stroom. De bus rijdt circa zeven km op zuiver elektrische aandrijfkracht. Daartoe zijn snelle oplaadstations opgesteld naast de route. De stroomverbinding en de converter bevinden zich in een transformatorhuis naast het  begin- en eindstation. Een contactarm is aan een mast bevestigd. Als de bus zich binnen het tolerantiebereik van het contactsysteem bevindt, volstaat het om de grendelrem te bedienen, waarna het opladen automatisch start. Het opladen verloopt volautomatisch en eindigt zodra de lading voltooid is. Het proces kan ook vroeger worden beëindigd door de grendelrem af te zetten.

De snelle laadstations in Hamburg zijn de recentste ontwikkeling van Siemens voor hoogperformante laadsystemen voor elektrische bussen. Op de bussen moeten alleen contactrails en een WiFi-communicatiekast worden gemonteerd. Dit bespaart plaats, gewicht en kosten voor elke bus. De communicatie tussen de bus en het oplaadstation verloopt via WiFi. Langs die weg wordt de bus geïdentificeerd en worden de vereisten van het batterijbeheersysteem doorgestuurd naar het oplaadstation. Om contact te maken, wordt de contactarm neergelaten op de oplaadcontacten op de bus. De bus wordt elektrisch geaard voor de stroom begint te lopen. De stroombaan tussen het voertuig en het oplaadstation wordt continu gecontroleerd en afgestemd op de specifieke oplaadtoestand en het batterijtype. Het opladen is voltooid in slechts zes minuten.