Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Alpha Trains bestelt Vectron-locomotieven

  • Zes multisysteem-locomotieven

  • Optie voor vier extra locomotieven

  • Order omvat volledige service en onderhoud

Alpha Trains Luxembourg S.à r.l heeft bij Siemens een bestelling geplaatst voor zes multisysteem-locomotieven van het type Vectron. Het contract omvat een volledig service- en onderhoudscontract en een optie voor de levering van vier bijkomende locomotieven. De locomotieven worden door Alpha Trains direct geleased aan TX Logistik AG, een spoorvervoerbedrijf gevestigd in Duitsland. Alle locomotieven zullen worden gebruikt voor het grensoverschrijdend verkeer tussen Duitsland, Oostenrijk en Italië en zijn uitgerust met alle landspecifieke stuursystemen en het European Train Control System (ETCS). De voertuigen worden vanaf begin 2017 geleverd. De locomotieven worden gebouwd in de Siemens-fabriek in München-Allach, Duitsland.

"Ik ben zeer verheugd dat we met deze transactie onze lange en succesrijke relatie met TX Logistik en Siemens verder zetten", aldus Shaun Mills, CEO van Alpha Trains Group.

"Met de aankoop van de Siemens Vectron-locomotieven zullen we een nog meer gediversifieerde locomotiefportfolio hebben. De aankoop weerspiegelt het vertrouwen van Alpha Trains in het Vectron-platform. Bovendien zijn we er zeker van dat de serviceovereenkomst met Siemens voor onze klant TX Logistik een optimale servicehulp zal zijn tijdens de leaseperiode", aldus Fernando Pérez, Algemeen Directeur van Alpha Trains Locomotives Division.

"Met de Vectron overschrijden we technische en geografische grenzen. De interoperabiliteit van de locomotief verzekert de nodige flexibiliteit op de noord-zuidcorridors. Verschillende treinstuursystemen, spanningen en vereisten langs de reiswegen hebben geen invloed op onze operaties: met de Vectron kunnen we probleemloos goederen afleveren op hun bestemming in Europa", vertelt Gero Sieberger, hoofd operaties bij TX Logistik.

"Met deze bestelling van Alpha Trains hebben we een nieuwe klant kunnen winnen voor ons Vectron-platform. We konden de klant niet alleen overtuigen met onze voertuigen, maar ook met ons op maat gemaakt servicepakket", voegt Sabrina Soussan toe, CEO van de Siemens-afdeling voor hogesnelheids-/regionale treinen en locomotieven.

 

Dit persbericht is beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2016040247MOEN

Meer informatie over Vectron vindt u op www.siemens.com/press/vectron

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 garant staat voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor stroomopwekking, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2015, afgesloten op 30 september 2015, noteerde Siemens een omzet van € 75,6 miljard en werd een nettowinst van € 7,4 miljard gerealiseerd. Eind september 2015 had het bedrijf wereldwijd zo’n 348.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

Alpha Trains is de toonaangevende privéverhuurder van rollend materieel in continentaal Europa. Alpha Trains is reeds meer dan vijftien jaar investeerder in en eigenaar en beheerder van rollend materieel met een uitstekende reputatie als consistente, professionele en innovatieve investeerder en beheerder van reizigerstreinen en goederenlocomotieven. Het rollend materieel wordt beheerd door een internationaal team van 85 mensen in onze kantoren in Luxemburg, Antwerpen, Keulen en Madrid. Meer informatie over Alpha Trains vindt u op: www.alphatrains.eu

TX LOGISTIK werd in 1999 opgericht als privéspoormaatschappij en is actief op een uitgebreid Europees netwerk. Met circa 500 werknemers had het bedrijf in 2014 meer dan €250 miljoen inkomsten. TX Logistik is sinds maart 2011 een volledige dochteronderneming van Trenitalia, die op zijn beurt een dochteronderneming is van Ferrovie dello Stato. Meer informatie vindt u op: www.TXLogistik.eu.

13-4-2016