Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens ontvangt eerste automatiseringsbestelling van Franse nationale spoorwegen

  • Automatisering van regionale treinlijn voor SNCF in Parijs

  • Vervoerstechnologie wordt voor het eerst ontplooid op regionale lijnen

  • Bestelling ter waarde van 180 miljoen euro

Siemens heeft van de Franse nationale spoorwegmaatschappij SNCF (Société Nationale des Chemins de fer Français) de opdracht gekregen om de extensie van 9 km van lijn E van het Parijse regionale vervoersysteem (Réseau Express Régional d’Île-de-France) en een 6 km lange sectie van de bestaande lijn te automatiseren. Het contract dat door Siemens CEO Joe Kaeser werd ondertekend, is de allereerste automatiseringsbestelling die Siemens heeft ontvangen van de Franse nationale spooroperator en heeft een totaal volume van circa 180 miljoen euro.

Voor de upgrade zal Siemens gebruik maken van een automatische treinbedrijftechnologie waarmee werking in semi-automatische modus mogelijk is; deze technologie werd al met succes toegepast op verschillende metrolijnen in Parijs. Deze bestelling symboliseert de eerste automatiseringstoepassing voor een regionale lijn in Frankrijk. De eerste stap omvat het implementeren van het systeem op het vak tussen Rosa Parks en Haussmann-Saint Lazare in het noorden van de stad, met later verlenging naar Nanterre-La-Folie in het westen, operationeel bedrijf voorzien tegen 2022. In semi-automatische modus rijdt de trein automatisch van het ene station naar het volgende, hoewel er nog een persoon in de cabine aanwezig is, wiens rol gericht is op het sluiten van de deuren en het beheer van noodsituaties. Naast het radiogebaseerde automatiseringssysteem zal Siemens ook het automatische treinsupervisie-controlesysteem leveren.

De CEO van Siemens Mobility, Jochen Eickholt, is er zeker van dat het bedrijf verder zal kunnen bouwen op zijn vorige successen: "Siemens heeft vele jaren ervaring met de bouw van geautomatiseerde vervoerslijnen in Frankrijk, wat ons zal helpen bij de levering van deze bestelling voor de SNCF." De eerste bestuurderloze metro in Parijs ging reeds in 1998 van start en was uitgerust met Siemens-technologie. Siemens converteert momenteel de seingevings- en operationele controlesystemen van lijn 4 met zijn 27 stations voor volautomatische werking. Dit zal de capaciteit van de lijn met 20 procent verhogen, want de treinen zullen met kortere tussenafstand kunnen rijden. Naast de lijnen 4 en 14 heeft Siemens ook lijn 1 uitgerust voor bestuurderloze werking en belangrijke seingevingscomponenten en systemen geleverd voor de lijnen 3, 5 en 9.

Meer info op www.siemens.com/press/rail-automation-paris

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/siemensMobility

22-2-2016