Tools

Siemens BelgiëSiemens België

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Een nieuwe tramgeneratie: Avenio voor Den Haag

For the trade/business and financial press
Berlijn, 19.09.2012

De Rail Systems Division van Siemens AG bouwt 40 drievoudig-gelede, 100% lagevloertrams van het type Avenio voor de operator HTM Materieel B.V. in Den Haag. De Nederlandse regeringszetel was daarmee de eerste stad ter wereld die eind 2011 voor de nieuwe generatie van de Avenio-tram koos. Deze bestelling voor 40 voertuigen, die ook de opleiding van de bestuurders, documentatie en reserveonderdelen omvat, heeft een waarde van meer dan 100 miljoen euro. Siemens heeft met de klant ook een optie ondertekend voor 40 bijkomende Avenio-trams. De Avenio wordt gebouwd in de Siemens-fabriek in Wenen, waar ongeveer 900 mensen tewerkgesteld zijn. De onderstellen worden in Graz gebouwd. Het transport naar Den Haag zal in februari 2014 starten en de klant zal de laatste voertuigen ongeveer één jaar later in ontvangst nemen.

Naast de aankoopprijs en de kwaliteit waren de werkingskosten en de duurzaamheid van de Avenio doorslaggevende factoren bij de beslissing van HTM Materiaal B.V. om de bestelling bij Siemens te plaatsen. De voorbereidingen voor de productie van de Avenio in Wenen worden momenteel gestart. Elke Avenio voor Den Haag is 35 m lang en biedt plaats aan 70 zittende en 168 staande reizigers. Er zijn geen treden in de gang omdat de Avenio van begin tot eind een lagevloertram is.

De Avenio is gebaseerd op de enkel-gelede voertuigen die sinds 2005 met succes worden gebruikt in Almada (Portugal) en sinds 2006 in Budapest (Hongarije). Het voertuigconcept illustreert het grote belang dat de Siemens-ingenieurs hebben gehecht aan het comfort voor de reizigers en de bestuurder en aan de geringe slijtage van wielen en sporen. Daartoe werden de Avenio-onderstellen dusdanig ontworpen dat ze tot 4,5 graden omhoog draaien. Dit zorgt voor een groter bewegingscomfort in bochten dan met onderstellen die star op de carrosserie bevestigd zijn. Bovendien zijn de ontwerpingenieurs erin geslaagd het rij- en remgeluid sterk te beperken – een belangrijk voordeel niet alleen voor de reizigers, maar ook voor passanten en omwonenden. De technische highlights in dit verband zijn vooral de geluidsarme elektrische afremming, de rubber geveerde wielbanden en de hulpeenheden die met lagere waarden werken of helemaal worden uitgeschakeld wanneer het voertuig stil staat. De volledig verende tractieaandrijving vermindert ook de lawaai-emissie en de trillingen. Dankzij de uitstekende energie-efficiëntie en milieucompatibiliteit maakt de Avenio duidelijk deel uit van de groene portefeuille van Siemens.

Technische gegevens van de drievoudig-gelede Avenio voor Den Haag

Meer informatie over de Avenio vindt u op http://www.siemens.com/press/innotrans2012