Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Bestelling van extra ICE 4-treinen breidt de bestaande vloot van Deutsche Bahn uit

  • Bestelling voor 18x  7-rijtuig-treinstellen en 50 gemotoriseerde rijtuigen

  • Levering begint in de zomer van 2021

  • Het gemotoriseerd rijtuig-principe biedt maximale flexibiliteit

Nieuwe treinen voor toenemend aantal langeafstandsreizigers: Deutsche Bahn (DB) breidt zijn vloot uit en heeft 18 bijkomende ICE 4-treinstellen met 7 rijtuigen en 50 extra gemotoriseerde rijtuigen van Siemens Mobility besteld. Met deze nieuwe gemotoriseerde rijtuigen kunnen 50x ICE 4-treinstellen, die eerder al in een 12-rijtuigen-configuratie besteld werden, tot 13 - rijtuigen uitgebreid worden. Deze flexibele configuratie is mogelijk dankzij de innovatieve aandrijvingstechnologie van de trein en het volledig nieuwe treinbeveiligingssysteem.
De levering van de bestelde 7-rijtuigen-treinstellen worden verwacht vanaf de zomer van 2023. De levering van de 13-rijtuigen-treinstellen zal beginnen eens alle 50x 12-rijtuigentreinen in 2021 geleverd zijn. De bestelling heeft een totale waarde van ongeveer € 610 miljoen. Bombardier Transportation zal ongeveer een derde van de bestelling leveren.

“De ICE 4 is onze grootste trots. De nieuwe bestelling toont dat het gemotoriseerde rijtuigen-principe dat we ontwikkeld hebben (en volkomen nieuw is in hogesnelheidsvervoer) Deutsche Bahn de flexibiliteit biedt die het nodig heeft om snel te reageren op veranderende transportbehoeften. Zo kunnen we DB duurzame waardeontwikkeling over de hele levenscyclus van de trein garanderen,” zegt Sabrina Soussan, CEO van Siemens Mobility.

De ICE 4 werd ontworpen als een treinstel met het grootst mogelijke aanpassingsvermogen. Vierentwintig verschillende treinstelconfiguraties kunnen op basis van vijf soorten rijtuigen besteld worden. De eerste vereiste voor dit vrij configureerbare ontwerp is het gemotoriseerde rijtuig die beschikt over alle belangrijke aandrijvingscomponenten en aandrijvingsaggregaten onder de vloer. De treinstellen kunnen samengesteld worden met gemotoriseerde rijtuigen, een servicerijtuig, middenrijtuigen, twee stuurrijtuigen en zelfs met een restaurantrijtuig. Een ICE 4-trein met 12 rijtuigen wordt aangedreven door zes gemotoriseerde rijtuigen en een 13-rijtuigentrein door zeven gemotoriseerde rijtuigen en kan een maximumsnelheid van 250 km/u bereiken. Momenteel wordt overwogen om de maximumsnelheid te verhogen van 250 tot 265 km/u. Dankzij dit ontwerpconcept kan DB zijn treinen flexibel aanpassen aan verschillende behoeften op het vlak van passagierscapaciteit en routetopografie.

Al met al zal DB nu 1.511 wagens ontvangen waarmee het 50 treinstellen met 12 rijtuigen, 50 treinen met 13 rijtuigen en 37 7-rijtuigen-treinstellen kan samenstellen. DB zal de twee resterende stuurrijtuigen als reserve houden. Een ICE 4-trein die met één rijtuig verlengd wordt, is ongeveer 374 meter lang en beschikt in totaal over 918 zitplaatsen, dat zijn 88 plaatsen meer dan de versie met 12 rijtuigen. In de uitgebreide configuratie zijn er 205 zitplaatsen in eerste klas, 713 in tweede klas en 22 in de restaurantrijtuigen. De 12-rijtuigen- en 13-rijtuigen-treinstellen zullen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland ingezet worden. De kortere treinen met 7 rijtuigen zullen in Duitsland en Oostenrijk gebruikt worden.

Dit persbericht, persfoto’s en extra materiaal zijn beschikbaar op: www.siemens.com/press/ice4

 

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

Meer informatie over Siemens Mobility GmbH vindt u op: www.siemens.com/mobility

 

Siemens Mobility is een afzonderlijk beheerde onderneming van Siemens AG. Siemens Mobility is al meer dan 160 jaar leider in transportoplossingen en blijft zijn portfolio continu innoveren in zijn kernactiviteiten, namelijk rollend materieel, spoorautomatisering en -elektrificatie, kant-en-klare systemen, intelligente verkeerssystemen en aanverwante diensten. Door middel van digitalisering stelt Siemens Mobility mobiliteitsoperatoren over de hele wereld in staat infrastructuur intelligent te maken, waarde duurzaam te verhogen over de gehele levenscyclus, de ervaringen van de passagiers te verbeteren en beschikbaarheid te garanderen. In boekjaar 2017, dat eindigde op 30 september 2017, boekte de vroegere Siemens Mobility-afdeling een omzet van € 8,1 miljard en telde de onderneming 28.400 medewerkers over de hele wereld. Meer informatie is beschikbaar op: www.siemens.com/mobility.

9-10-2018