Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens demonstreert eerste eHighway-systeem in de VS

  • Demonstratie in Californië nabij twee grootste havens van Los Angeles en Long Beach

  • Siemens elektrificeringstechnologie voor vrachtwagens kan uitstoot verminderen en luchtkwaliteit verbeteren

Siemens en het "South Coast Air Quality Management District (SCAQMD)" organiseren een eHighway-demonstratie met nul-uitstoot over een afstand van één mijl in de stad Carson, Californië, nabij de havens van Los Angeles en Long Beach. Drie vrachtwagens vervoeren goederen op een traject van de autosnelweg waar specifieke rijvakken elektrisch worden gevoed via een bovenleiding,  gebruik makend van Siemens-technologie. Dit bovenleidingsysteem voorziet de vrachtwagens van elektrische stroom, net zoals bij moderne trolleys of trams in steden. Met dit systeem kan de vrachtwagen ook buiten de geëlektrificeerde secties van de infrastructuur rijden.

Zware vrachtwagens zijn de belangrijkste bron van smog-veroorzakende uitstoot in Zuid-Californië. Door in de havens een (nagenoeg) uitstootvrij goederentransportsysteem te ontwikkelen, wordt de vorming van smog en de uitstoot van toxische en broeikasgassen gereduceerd in de omgeving van de havens, waar men te kampen heeft met zware luchtverontreiniging.

"Met dit project kunnen we de haalbaarheid van een uitstootvrij goederentransportsysteem met behulp van bovenleidingen evalueren", vertelt Wayne Nastri, executive officer van SCAQMD. "Deze demonstratie kan tot de verdere uitrol leiden van eHighway-systemen die de pollutie reduceren en een positieve impact hebben op de gezondheid van de inwoners in de omgeving van de havens."

"Elke dag rekenen Amerikanen op vrachtwagens voor het vervoer van goederen en diensten. Tegen 2050 zal deze transportmodus de CO2-uitstoot naar verwachting verdubbelen", vertelt Roland Edel, Chief Technology Officer van de Siemens Mobility Division. "Onze eHighway-technologie kan het rendement verdubbelen in vergelijking met klassieke dieselvrachtwagens. Dit halveert dan weer het energieverbruik en vermindert de lokale luchtverontreiniging rond de grootste havens van Amerika."

Een elektrische vrachtwagen op batterijen, een elektrische vrachtwagen die ook op aardgas kan rijden en een diesel-hybride vrachtwagen rijden nu in noordelijke en zuidelijke richting op de met een bovenleiding uitgeruste rijvakken in South Alameda Street van East Lomita Boulevard tot Dominguez Channel in Carson. Het systeem zal het verbruik van fossiele brandstoffen verlagen, de werkingskosten voor vrachtwagens verminderen, de vorming van smog en toxische en CO2-uitstoot sterk verminderen en tegelijk de groei toelaten van het goederentransport.
Dit specifieke project demonstreert het eHighway-systeem voor vrachtwagens op de openbare weg in de VS en vormt tegelijk de voorbereiding voor grootschalige initiatieven in de toekomst.

Het demonstratiesysteem, dat vergelijkbaar is met trolleybussen of trams, omvat een bovenleiding die energie aanbiedt aan de vrachtwagens, en een actieve pantograaf bovenop de eHighway-vrachtwagens waarmee de energie van de bovenleiding wordt overgebracht naar de elektromotor van de vrachtwagen. De pantograaf kan automatisch worden verbonden met en ontkoppeld van de bovenleiding door middel van een sensorsysteem terwijl de vrachtwagen rijdt, waardoor de flexibiliteit vergelijkbaar is met die van klassieke dieselvrachtwagens. Daardoor kan de vrachtwagen gemakkelijk van rijvak veranderen of andere voertuigen inhalen zonder permanent verbonden te zijn met de bovenleiding, zoals bij een tram. Om dezelfde flexibiliteit van klassieke vrachtwagens verder te verzekeren, maken de eHighway-voertuigen gebruik van een elektrisch hybride aandrijfsysteem, dat kan werken op diesel, gecomprimeerd aardgas (CNG), batterijen of andere ingebouwde energiebronnen wanneer buiten de rijvakken met bovenleiding wordt gereden.

In juni 2016 lanceerde Siemens het allereerste eHighway-systeem op de openbare weg in Zweden. Dit project omvat een sectie van twee kilometer van de E16-autosnelweg ten noorden van Stockholm en loopt door in 2018. Twee biodiesel-hybride voertuigen worden voor het project gebruikt.

Bijkomend starten in 2019 drie praktijktests van de eHighway-technologie op Duitse autosnelwegen.

Het project in Californië heeft een waarde van USD 13,5 miljoen en wordt voor USD 2,5 miljoen gefinancierd door SCAQMD, naast USD 4 miljoen uit een overeenkomst met China Shipping, USD 3 miljoen van de California Energy Commission, USD 2 miljoen van de haven van Long Beach en USD 2 miljoen van LA Metro. Daarnaast levert Siemens een bijdrage in natura ter waarde van USD 1,3 miljoen. SCAQMD levert nog eens USD 2,1 miljoen en de Amerikaans EPA zal USD 500K leveren voor het TransPower-contract.

In een afzonderlijk contract met SCAQMD werden de aardgashybride en elektrische vrachtwagens ontwikkeld door het in Escondido gevestigde TransPower, terwijl de dieselhybride vrachtwagens werden ontwikkeld door een dochteronderneming van Volvo, Mack Trucks.


 

Dit persbericht en een bijkomend materiaal zijn beschikbaar op www.siemens.com/press/ehighway

 

Volg ons op twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

Voor meer informatie over de Mobility-divisie raadpleegt u: www.siemens.com/mobility

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2017, afgesloten op 30 september 2017, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,2 miljard. Eind september 2017 had het bedrijf wereldwijd zo’n 372.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

14-11-2017