Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens en NMBS hullen Desiro treinstel in speciaal Kuifje-kleedje

Siemens vestigt mee de aandacht op tijdelijke Kuifje tentoonstelling in Train World

Van 6 december t.e.m. 16 april vindt in Train World in Brussel een tentoonstelling plaats die de legendarische stripfiguur Kuifje centraal stelt. Speciaal voor deze gelegenheid wordt één van de 305 Siemens Desiro treinstellen helemaal in het thema van Kuifje gehuld.


Ter gelegenheid van de allereerste tijdelijke tentoonstelling in Train World, besloot de  NMBS eer te bewijzen aan Hergé, de belangrijkste Belgische striptekenaar van de 20e eeuw. De geestelijke vader van Kuifje stuurde zijn beroemde reporter op avontuur naar alle uithoeken van de planeet. De trein kreeg hierin steeds een prominente rol toebedeeld.

Twee grote treinneuzen
Om de tijdelijke tentoonstelling rond Kuifje extra in de verf te zetten, rijdt één van de 305 Desiro treinstellen in ons land in Kuifje-outfit rond. Daarnaast vestigt Siemens met deze actie graag nog eens de aandacht op de twee grote treinneuzen van de Desiro AM08 en de Eurostar  die worden tentoongesteld in Train World.

Partner Train World
Siemens is partner van Train World en onderstreept hiermee zijn engagement in het domein van geïntegreerde mobiliteitsoplossingen. Met zijn innovatieve technologie zorgt Siemens er dagelijks voor dat automobilisten, trein-, tram-, busreizigers, fietsers en voetgangers optimaal, veilig en comfortabel kunnen reizen d.m.v. betrouwbare operationele beheersystemen voor spoor- en wegverkeer, railelektrificatiesystemen en railvoertuigen zoals de Desiro AM08 trein of de Hermelijn tram. Siemens verhoogt de leefbaarheid van onze steden door de toestellen efficiënter en milieuvriendelijker te maken, en door de stiptheid van de dienstverlening te vergroten. Op deze manier geeft het bedrijf invulling aan zijn claim ‘Ingenuity for Life’.

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 garant staat voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard  en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

7-12-2016