Tools

Siemens BelgiëSiemens België

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens Mobility en stad Düsseldorf openen samen digitaal testparcours voor auto’s

  • Siemens Mobility ontwikkelt intelligente weginfrastructuuroplossingen zoals Roadside Units (RSU), communicatienetwerken en telematica voor de bijna-realtime uitwisseling van informatie tussen voertuigen en infrastructuur

  • Infrastructuur is uitgerust met technologie voor geautomatiseerde en geconnecteerde voertuigen als voorbereiding op de wegen van de toekomst

De stad Düsseldorf opende eind september officieel een ultramodern, geautomatiseerd en geconnecteerd autotestparcours van 20 km waar technologie voor geconnecteerde en autonome voertuigen zal worden ontwikkeld. Het digitale testterrein is uitgerust met oplossingen van Siemens Mobility en de allernieuwste intelligente verkeerstechnologieën en heeft als doel de regio voor te bereiden op het geautomatiseerde en autonome verkeer van de toekomst.

“We zijn trots om samen met de stad Düsseldorf te werken aan dit belangrijke project, dat de basis legt voor de toekomst van het wegvervoer in Duitsland. Dit testparcours is het eerste van zijn soort in Duitsland en de door ons ontwikkelde technologieën verlichten het fileleed, verbeteren de veiligheid en verhogen de beschikbaarheid van openbaar vervoer met het oog op de evolutie naar zelfrijdende voertuigen”, aldus Manfred Fuhg, hoofd van Siemens Mobility Germany.

Het project gebruikt vier belangrijke componenten van Siemens Mobility. Ten eerste zijn er de Roadside Units (RSU), waarmee in bijna-realtime informatie uit kan worden gewisseld tussen voertuigen en infrastructuur. Deze veiligheidskritische netwerkelementen worden op elk van de vier kruispunten met een verkeerslicht geplaatst. Er is ook een geïntegreerde SPAT-eenheid (Signal Phase and Timing) die de timing van groene en rode verkeerslichten voorspelt en deze via de RSU doorgeeft aan voertuigen. Daarnaast wordt ook boordapparatuur van Siemens Mobility gebruikt voor de communicatie tussen de voertuigen en de infrastructuur. Deze technologieën worden op het testterrein gebruikt voor 16 Rheinbahn-bussen om de voorrang voor openbaar vervoer aan verkeerslichten te testen. Deze “Car-to-X”-technologie (C2X) is de eerste van zijn soort in Duitsland. De bussen van Rheinbahn zijn bovendien uitgerust met een satellietpositioneringssysteem om de bijzondere verkeersregels voor het openbaar vervoer te testen (bijv. voorrangsregels, speciale rijstroken enz.). Wanneer deze technologieën worden ingezet in een omgeving waar voertuigen met elkaar geconnecteerd zijn, verminderen ze het fileleed, helpen ze de veiligheid te verbeteren en verminderen ze de schadelijke effecten voor het milieu van verkeersemissies.


Dit persbericht is beschikbaar op:  www.siemens.com/press/PR2018090313MOEN

 

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

Meer informatie over Siemens Mobility GmbH vindt u op: www.siemens.com/mobility

 

Siemens Mobility is een afzonderlijk beheerde onderneming van Siemens AG. Siemens Mobility is al meer dan 160 jaar leider in transportoplossingen en blijft zijn portfolio continu innoveren in zijn kernactiviteiten, namelijk rollend materieel, spoorautomatisering en -elektrificatie, kant-en-klare systemen, intelligente verkeerssystemen en aanverwante diensten. Door middel van digitalisering stelt Siemens Mobility mobiliteitsoperatoren over de hele wereld in staat infrastructuur intelligent te maken, waarde duurzaam te verhogen over de gehele levenscyclus, de ervaringen van de passagiers te verbeteren en beschikbaarheid te garanderen. In boekjaar 2017, dat eindigde op 30 september 2017, boekte de vroegere Siemens Mobility-afdeling een omzet van € 8,1 miljard en telde de onderneming 28.400 medewerkers over de hele wereld. Meer informatie is beschikbaar op: www.siemens.com/mobility.

9-10-2018