Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Deutsche Bahn en Siemens ontwikkelen gedigitaliseerde exploitatie van het Hamburgse S-Bahn-net

Hamburg wordt als partnerstad baanbreker van digitale spoorwegexploitatie in Duitsland • Tegen de start van het ITS-wereldcongres in oktober 2021 moeten er vier treinen volledig automatisch op een pilootlijn rijden

In 2021 zal in Hamburg voor de allereerste maal in Duitsland een volledig automatische S-Bahn-lijn in dienst worden genomen. Vandaag werd er in het kader van het project “Digitale S-Bahn Hamburg” een samenwerkingsovereenkomst ondertekend door Dr. Peter Tschentscher, burgermeester van de Vrije Hanzestad Hamburg, Dr. Roland Busch, Chief Technology Officer en lid van de Raad van Bestuur van Siemens, en Ronald Pofalla, lid van de Raad van Bestuur van Deutsche Bahn, verantwoordelijk voor Infrastructuur.   Hamburg wordt zo toonaangevend op het domein  van digitale exploitatie op een Duits spoorwegnet.

De overeenkomst voorziet een 23 kilometer lang traject van de S-Bahn-lijn 21, tussen de stations Berliner Tor en Bergedorf/Aumühle, dat voor volledige automatische exploitatie zal worden ingericht; tezelfdertijd zullen er vier treinen met de aangepaste technologie worden uitgerust. De drie partners zijn overeengekomen de kosten voor het project, die om en bij de 60 miljoen euro zullen bedragen, onder elkaar te verdelen. Tegen oktober 2021, wanneer Hamburg het wereldcongres voor Intelligente Transportsystemen (ITS World Congress 2021) organiseert, moeten deze treinen digitaal gestuurd over het spoorwegnet rijden.

Ronald Pofalla, lid van de Raad van Bestuur van Deutsche Bahn, verantwoordelijk voor Infrastructuur: “In Hamburg gaan we van start met de digitalisering van de exploitatie van een van onze belangrijkste S-Bahn-netten in Duitsland. Dit vormt tevens een mijlpaal in ons toekomstprogramma “Digitale sporen voor Duitsland”. Bovendien leiden we zo de grootste technologische omwenteling in jaren in. Dit project zal tevens een belangrijke referentie worden voor het ontwerp en de ontwikkeling van intelligente en klimaatvriendelijke spoorwegnetten, die we in het bijzonder in onze grootsteden nodig zullen hebben. Het is een mooie dag voor de Duitse spoorwegen.”

Dr. Peter Tschentscher, burgermeester van de Vrije Hanzestad Hamburg: “Hamburg is goed op weg om tot modelstad voor moderne mobiliteit uit te groeien. We willen het verkeer in onze stad - zowel in de straten als op de sporen - betrouwbaarder, milieuvriendelijker en veiliger maken. We zijn dan ook een goede partner voor Deutsche Bahn om de eerste pilootspoorlijn in Duitsland voor volledig automatische S-Bahn-exploitatie te ontwikkelen.”

Dr. Roland Busch, Chief Technology Officer en lid van de Raad van Bestuur van Siemens: “De Hamburgse S-Bahn vormt een uitstekend voorbeeld van hoe de digitale transformatie ons leven op tal van domeinen positief kan veranderen. Dankzij intelligente technologie maken we het voor steeds meer mensen het openbare regio- en stadsvervoer toegankelijk. Automatische spoorwegexploitatie biedt tal van voordelen: dankzij een hogere capaciteit kunnen op hetzelfde traject aanzienlijk meer mensen worden vervoerd, bovendien kan het energieverbruik worden gereduceerd en kunnen de kosten voor de exploitant worden verlaagd, onder meer dankzij geoptimaliseerde rit- en reisprofielen.”

De “Digitale S-Bahn Hamburg” wordt ontwikkeld en getest op het traject tussen de stations Berliner Tor en Aumühle. De technische basis voor het volledig automatisch rijden van treinen op het traject is de toekomstige Europese norm voor automatische treinbesturing (ATO) via het radiogestuurde Europese treinbesturings- en beveiligingssysteem ETCS Level 2. De besturing van de vier treinen zal dus via radiosignalen gebeuren. Tussen de trein en de trajectcentrale worden er gegevens uitgewisseld. Er zal bij alle ritten op het automatische traject nog steeds een treinbestuurder aan boord zijn. Deze zal echter slechts ingrijpen bij systeemstoringen of onregelmatigheden.

Vanaf 2021 zullen de vier speciaal uitgeruste treinen het zogenaamde rangeerterrein van het station Bergedorf dan volledig automatisch in- en uitrijden. Dit bevindt zich ongeveer tussen de stations Berliner Tor en Aumühle. Tussen het perron van Bergedorf en het rangeerterrein zal de trein meer dan 1.000 meter alleen rijden, zonder personeel aan boord.

Na een succesvolle pilootfase, wordt voorzien om het volledige Hamburgse S-Bahn-net te digitaliseren. Op lange termijn zullen de effecten van de nieuwe technologieën in het bijzonder merkbaar zijn dankzij de verhoogde capaciteit van de spoorweglijnen. Voor de reizigers betekent dit dus een duidelijk verbeterd mobiliteitsaanbod.

De samenwerkingsovereenkomst resulteert uit het vorig jaar gesloten “Memorandum of Understanding” in het kader van het “Smart City”-partnership tussen Deutsche Bahn en de Hanzestad. Een toen overeengekomen haalbaarheidsstudie ligt aan de basis van het pilootproject “Digitale S-Bahn Hamburg”.

 

Nota voor redacties
Meer informatie over de “Digitale S-Bahn Hamburg”, met inbegrip van illustraties en technische toelichtingen vindt u op het persportaal www.deutschebahn.com.

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Met zijn beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2017, afgesloten op 30 september 2017, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,2 miljard. Eind september 2017 had het bedrijf wereldwijd zo’n 377.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

30-7-2018