Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Eerste eHighway ter wereld geopend in Zweden

  • Bovenleidingsysteem van Siemens voor trucks in samenwerking met Scania

  • Systeem halveert energieverbruik en beperkt lokale luchtvervuiling

  • Zweden wil tegen 2030 transportsector zonder fossiele brandstoffen

Vandaag wordt de eerste eHighway ter wereld geopend in Zweden. De Minister voor Infrastructuur, Anna Johansson en de Minister voor Energie Ibrahim Baylan openden het eerste eHighway-systeem op een openbare weg. De komende twee jaar wordt een bovenleidingsysteem van Siemens voor vrachtwagens getest op een traject van twee kilometer van de E16 ten noorden van Stockholm. Voor deze test worden twee hybride dieselvoertuigen van Scania gebruikt die, in samenwerking met Siemens, werden aangepast om met het bovenleidingsysteem te werken. "De Siemens eHighway is dubbel zo efficiënt als klassieke verbrandingsmotoren. De Siemens-innovatie voorziet vrachtwagens van vermogen via een bovenleiding. Dit betekent niet alleen dat het energieverbruik wordt gehalveerd, maar ook de lokale luchtvervuiling wordt gereduceerd", vertelt Roland Edel, hoofdingenieur bij de Siemens-divisie Mobility.

Transport is goed voor meer dan een derde van de CO2-uitstoot van Zweden, en bijna de helft hiervan komt voor rekening van het goederenverkeer. In het kader van zijn klimaatstrategie wil Zweden zijn transportsector tegen 2030 onafhankelijk maken van fossiele brandstoffen. Wegens de verwachte toename van het goederentransport zal het wegvervoer nog blijven groeien, zelfs terwijl de spoorcapaciteit toeneemt. Daarom is een oplossing noodzakelijk om het wegvervoer koolstofvrij te maken. Tijdens deze proefperiode van twee jaar willen de Zweedse transportoverheidsdienst Trafikverket en de regio Gävleborg een kennisdatabank uitbouwen om na te gaan of het Siemens eHighway-systeem geschikt is voor toekomstig commercieel gebruik en verdere ontwikkeling op de lange termijn. "Het grootste deel van het goederentransport verloopt in Zweden via de weg, maar slechts een beperkt gedeelte van de goederen kan worden omgeschakeld naar andere verkeerstypes. Daarom moeten we vrachtwagens onafhankelijk maken van fossiele brandstoffen, zodat ze ook in de toekomst kunnen worden gebruikt. Elektrische wegen bieden deze mogelijkheid en vormen een uitstekende aanvulling op het transportsysteem", vertelt Anders Berndtsson, hoofdstrateeg van de Zweedse transportadministratie.

De kern van het systeem is een intelligente pantograaf, gecombineerd met een hybride aandrijfsysteem. Door middel van een sensorsysteem kan de pantograaf bij snelheden tot 90 km/h verbinding maken met of worden losgekoppeld van de bovenleiding. Vrachtwagens die met dit systeem uitgerust zijn, halen hun vermogen uit de bovenleiding terwijl ze rijden, zodat ze zich efficiënt en zonder lokale uitstoot kunnen verplaatsen. Dankzij het hybride systeem is ook werking buiten de bovenleiding mogelijk, zodat de flexibiliteit van klassieke vrachtwagens behouden blijft. De eHighway-technologie is gebaseerd op een open configuratie. Daardoor kunnen bijvoorbeeld oplossingen op basis van accu's of aardgas worden geïmplementeerd als alternatief voor het hybride dieselaandrijfsysteem dat in Zweden wordt gebruikt. Op die manier kan het systeem flexibel worden aangepast aan de specifieke toepassing.

Siemens ontwikkelt momenteel nog een eHighway-demonstratieproject in Californië. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met autofabrikant Volvo voor het South Coast Air Quality Management District (SCAQMD). In 2017 worden tests uitgevoerd om na te gaan hoe verschillende vrachtwagenconfiguraties interageren met de eHighway-infrastructuur in de buurt van de havens van Los Angeles en Long Beach.

Meer informatie, persfoto's en videomateriaal is beschikbaar op www.siemens.com/press/ehighway

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/siemensmobility

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 garant staat voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor stroomopwekking, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2015, afgesloten op 30 september 2015, noteerde Siemens een omzet van € 75,6 miljard en werd een nettowinst van € 7,4 miljard gerealiseerd. Eind september 2015 had het bedrijf wereldwijd zo’n 348.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

29-6-2016