Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens bouwt eHighway in Duitsland

  • Eerste infrastructuur voor elektrische vrachtwagens op Duitse autobahn

  • Duurzaam goederentransport halvering van energieverbruik

  • Indienststelling eind 2018

Siemens heeft van de Duitse deelstaat Hessen de opdracht gekregen om de bovenleiding te bouwen voor geëlektrificeerd goederentransport op een autobahn-traject van tien kilometer. De lijn levert elektriciteit voor de elektrische aandrijving van een hybride vrachtwagen. Siemens heeft reeds in 2012 zijn innovatieve "eHighway"-concept voorgesteld. Het systeem wordt geïnstalleerd op de A5-autobahn tussen de verkeerswisselaar Zeppelinheim/Cargo City Süd aan de luchthaven van Frankfurt en de verkeerswisselaar Darmstadt/Weiterstadt.

Hiermee wordt de eHighway voor het eerst op een openbare autosnelweg in Duitsland getest. Siemens is verantwoordelijk voor de planning, de constructie en, als optie, het onderhoud van het systeem. Het systeem maakt deel uit van het gemeenschappelijke project "Geëlektrificeerd zwaar vrachtvervoer op autosnelwegen" (ELISA) van het Duitse Bondsministerie voor Milieu, Natuurbescherming, Bouw en Nucleaire veiligheid (BMUB). Hessen Mobil, dat verantwoordelijk is voor het weg- en transportbeheer in Hessen, staat in voor het beheer van het project.

"De bouw van het systeem zal de haalbaarheid aantonen van geïntegreerde bovenleidingsystemen op een openbare snelweg. Het systeem zal worden gebruikt voor reële transportnetwerken en de praktische haalbaarheid aantonen van klimaatneutraal goederentransport in de stedelijke regio van Frankfurt", vertelde Gerd Riegelhuth, transportdirecteur bij Hessen Mobil.

"Met de eHighway hebben we een economisch levensvatbare oplossing gecreëerd voor klimaatneutraal goederentransport via de weg. Onze technologie is een reeds bestaand en haalbaar alternatief voor vrachtwagens met interne verbrandingsmotoren", vertelt Roland Edel, Chief Technology Officer van de Mobility-divisie.

De eHighway is dubbel zo efficiënt in vergelijking met klassieke verbrandingsmotoren. Dit betekent niet alleen dat het energieverbruik wordt gehalveerd, maar dat ook de lokale luchtvervuiling significant wordt gereduceerd. Het kernelement van het systeem is een intelligente pantograaf op de vrachtwagens, gecombineerd met een hybride aandrijfsysteem. Vrachtwagens die met het systeem uitgerust zijn, werken lokaal zonder uitstoot en halen hun elektriciteit uit de bovenleiding. Op wegen zonder bovenleiding schakelen ze automatisch over naar een hybride motor.


Dit persbericht en ander materiaal zijn beschikbaar op: www.siemens.com/press/ehighway

 

Volg ons op twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

Meer informatie over de divisie Mobility kunt u vinden op:  www.siemens.com/mobility

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

21-8-2017