Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Hector Rail bestelt 15 locomotieven bij Siemens

  • Levering voorzien begin van de lente 2018

  • Is tweede bestelling van de Zweedse spoorwegonderneming Hector Rail AB

Hector Rail AB, een Zweedse spoorwegonderneming, heeft 15 Vectron AC-locomotieven besteld. De levering is voorzien voor het begin van de lente van 2018. Alle locomotieven hebben een maximaal vermogen van 6.400 KW en een topsnelheid van 200 km/h. Alle Vectron AC-locomotieven zijn uitgerust met het ETCS (European Train Control System) en met het ATC2-STM treinbeveiligingsysteem. De locomotieven zullen worden ingezet voor het transport van zware vrachten en hout in Zweden en Noorwegen. Om korte afstanden zonder bovenleidingen te overbruggen, hebben de locomotieven een dieselmotor met radioafstandsbediening.

Hector Rail is een onafhankelijke spoorwegmaatschappij voor de Europese spoorwegvervoersmarkt met maatschappelijke zetel in Zweden. De onderneming levert transportoplossingen voor zware industriële producten en intermodaal transport van goederen en personen voor industriële bedrijven. De vloot van Hector Rail omvat 75 locomotieven die jaarlijks een totaal van meer dan zeven miljoen treinkilometer afleggen. Aanvankelijk bestelde Hector Rail in juli 2016 vijf Vectron-locomotieven bij Siemens. De bestelling bevatte een optie voor de 15 locomotieven van hetzelfde type die nu besteld zijn.

 

Dit persbericht is samen met een persfoto beschikbaar op: www.siemens.com/press/PR2017030215MOEN

Meer informatie over de Vectron-locomotief kan u vinden op: www.siemens.com/press/vectron

Meer informatie over de divisie Mobility kan u vinden op: www.siemens.com/mobility

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

16-3-2017