Tools

Siemens BelgiëSiemens België

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

iF Design Award voor Velaro-platform

For the business and trade press
München, 17.03.2015

De Siemens-hogesnelheidstrein van het Velaro-type is de winnaar van de gerenommeerde iF Design Award in de categorie Product. De internationale jury werd overtuigd door het bijzondere buitendesign en het erg flexibele binnendesign. Bij de Velaro zijn alle op het dak gemonteerde uitrustingen, zoals het HVAC-systeem en de remweerstanden, volledig uit het zicht verdwenen. Bovendien werden spoiler, neus en frontsectie aerodynamisch geoptimaliseerd. Al deze kenmerken geven de trein zijn unieke design. Binnenin de trein zorgt een uitgekiende combinatie van rechtstreeks en onrechtstreeks licht voor een unieke en behaaglijke sfeerverlichting. Er wordt gebruik gemaakt van LED-verlichting om - overeenkomstig het moment van de dag  - verschillende sferen te creëren.

iF Design Award voor Velaro-platform
Het Velaro-designteam (van links naar rechts): Jens Cuylen, Benno Schiefer, Jürgen Hartl, Sander van Lieshout en Ralf Staub. © Studio für Design & Fotografie, Roman Thomas

De Velaro-familie werd ontwikkeld voor de wereldmarkt. Op basis van één gedeeld platform kunnen er volledig verschillende treinconfiguraties samengesteld worden. Zo kan er altijd optimaal aan de specifieke eisen met betrekking tot capaciteit, comfort en dienstenaanbod worden voldaan. Het gedistribueerde tractieconcept met twee draaistellen per afzonderlijk rijtuig biedt maximaal benutbare vloerruimte en een hoge mate van flexibiliteit voor het design van de binneninrichting. Dankzij dit modulaire design kan er zelfs op seizoensgebonden eisen worden ingespeeld, aangezien meubilair en inrichtingen snel en eenvoudig aangepast kunnen worden.

De Velaro haalt snelheden tot 360 km/h. De tractie-uitrusting is gedistribueerd en bovendien zijn nu alle tractiecomponenten onder de vloer gemonteerd. Aangezien er geen ruimte wordt ingenomen door een motorrijtuig kan binnenin zo goed als de volledige treinlengte, tot 400 m, benut worden. De treinen zijn geschikt voor vier verschillende klimaatzones en kunnen aan de gewenste spoorbreedte aangepast worden. De Velaro werd ontworpen voor viervoudige systeemcapaciteit en kan bijgevolg op de vier frequent gebruikte lijnspanningen rijden. Hierdoor is de trein ook ideaal voor internationale verbindingen.

Zo zal de Velaro Eurostar binnenkort ook België doorkruisen. Een levensgrote maquette van de Velaro Eurostar neus zal in het toekomstige museum “Train World” in Schaarbeek van dichtbij te bewonderen zijn.

De productdiscipline van de iF Design Award omvat 17 categorieën en is traditioneel het wedstrijdonderdeel met het hoogste aantal deelnemers. In 2015 werden er meer dan 3.200 producten aan de jury voorgelegd. Sinds 1953 heeft iF zich toegelegd op de organisatie van designwedstrijden en het toekennen van een wereldwijd gerenommeerd kwaliteitslabel voor buitengewoon design en bijzondere diensten.

Foto’s kunt u downloaden van op: www.siemens.com/mobility-pictures/Velaro

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/rollingonrails