Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens Mobility levert intelligente tunneloplossingen aan de Stockholm Bypass

  • Trafikverket gunt contract van 75 miljoen euro

  • Siemens Mobility zal samen met Eltel Networks Infranet intelligente infrastructuurtechnologie leveren

  • Technologie omvat communicatie-, controle- en monitoringsystemen voor tunnels

De Zweedse vervoersorganisatie Trafikverket heeft aangekondigd dat zij Siemens Mobility een contract van 75 miljoen euro heeft gegund voor de levering van  communicatie-, controle- en monitoringsystemen voor een traject van de Europese weg 4 (E4) dat ook wel de “Stockholm Bypass” wordt genoemd. Deze nieuwe weg verbindt de zuidelijke en noordelijke delen van de omliggende gemeenten in Stockholm. Het project bestaat uit een weg van 21 kilometer, waarvan 18 kilometer wordt gevormd door tunnels rond een van de drukste hoofdsteden van Europa. Hierdoor wordt de drukte op een belangrijke verkeersader tussen steden verminderd en hebben inwoners en reizigers veel minder last van vertragingen. De bouw van de tunnel is gestart in 2014 en zal naar verwachting in 2026 worden voltooid. In 2021 zal men beginnen met het installeren en testen van de technologieën van Siemens Mobility.

“Wanneer het project klaar is, wordt de zuidelijke tunnel een van de langste tunnels ter wereld. De mensen die boven de tunnel wonen, kunnen er gewoon blijven en de invloed op het milieu is minimaal. Siemens Mobility zal door middel van digitaliseringsoplossingen de infrastructuur intelligent maken, de waarde voor Trafikverket over de gehele levenscyclus verhogen en de ervaring verbeteren van alle inwoners van Stockholm die de Stockholm Bypass gaan gebruiken," zegt Michael Peter, CEO van Siemens Mobility.

Siemens Mobility zal samenwerken met Eltel Networks Infranet AB, een toonaangevende Noord-Europese leverancier van technische diensten voor belangrijke infrastructuurnetwerken. Het contract omvat ook het uitgebreide controle- en monitoringsysteem van de infrastructuur, waarmee de veiligheidsfuncties in de tunnels worden gecontroleerd. Siemens Mobility staat daarnaast ook in voor de levering van een communicatieplatform, camerabewaking, een radio- en mobieletelefoonnetwerk en brand- en incidentendetectiesystemen.

Voorafgaand aan de installatie komt Siemens Mobility met een uitgebreid ontwerp van de monitoring- en communicatiesystemen. Eltel zal helpen bij het ontwerp en de levering van het systeem en zal het systeem installeren. Beide firma staan samen in  voor het operationeel houden en onderhouden van de gehele installatie.

 

Dit persbericht met persfoto is beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2018120094MOEN

 

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

 

Meer informatie over Siemens Mobility vindt u op: www.siemens.com/mobility

 

Siemens Mobility is een afzonderlijk beheerde onderneming van Siemens AG. Siemens Mobility is al meer dan 160 jaar leider in transportoplossingen en blijft zijn portfolio continu innoveren in zijn kernactiviteiten, namelijk rollend materieel, spoorautomatisering en -elektrificatie, kant-en-klare systemen, intelligente verkeerssystemen en aanverwante diensten. Door middel van digitalisering stelt Siemens Mobility mobiliteitsoperatoren over de hele wereld in staat infrastructuur intelligent te maken, waarde duurzaam te verhogen over de gehele levenscyclus, de ervaringen van de passagiers te verbeteren en beschikbaarheid te garanderen. In boekjaar 2017, dat eindigde op 30 september 2017, boekte de vroegere Siemens Mobility-afdeling een omzet van € 8,1 miljard en telde de onderneming 28.400 medewerkers over de hele wereld. Meer informatie is beschikbaar op: www.siemens.com/mobility.

7-12-2018